IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 november, 2022

Taylor Townsend blir assisterande tränare

IFK Norrköpings anfallare Taylor Townsend tar steget från fotbollsplanen till tränarbänken. ”Nu ska jag tänka på andras och hjälpa dem att nå deras mål”, säger Taylor.

Taylor Townsend kom till IFK Norrköping inför säsongen 2022, och det tog inte lång tid innan målen började trilla in. Taylor slog bland annat till med ett hattrick borta mot Rävåsen i säsongsinledningen, men därefter var olyckan framme. Taylor skadade sig i slutet av april och prognosen var att säsongen var över.

Så blev det lyckligtvis inte. Amerikanskan med järnvilja tog sig tillbaka till planen snabbare än förväntat, och i säsongens sista hemmamatch var det hon och Molly Wiklander som satte det viktiga 1–0-målet som innebar avancemang till damallsvenskan.

Taylors kontrakt löper ut efter säsongen, och nu står det klart att hon blir kvar i föreningen – men på bänken i stället för på planen. Taylor kommer att vara assisterande tränare till manager Tor-Arne Fredheim och även fungera som mentor i det nystartade F17-laget.

  • Det är en ära, 100 procent, men det är också bitterljuvt, för det känns som att jag hade kunnat spela lite till. Men, att hoppa över en chans som den här, det kunde jag inte. Jag vill inte vara självisk och tänka på min egen karriär, nu ska jag tänka på andra och hjälpa dem att nå deras mål, säger Taylor.

Vad känner du att du kan bidra med till staben?

  • Min expertis är inom den individuella, tekniska träningen. Den är jag bra på. Jag är specialiserad på det offensiva spelet, men sakta men säkert lär jag mig under ”TA” hur det defensiva spelet funkar. Jag ska försöka lära mig så mig mycket jag kan under TA och ge tjejerna bra träning.

Taylor har under sin skadeperiod hjälpt till på damernas och IK Warias träningar.

  • Jag tror att det har hjälpt mig mycket. Jag har fått känna på tränarlivet, och märkt att livet som spelare inte är det viktigaste i hela världen. Det här året har hjälpt mig att ta det här beslutet, och nu är jag exalterad över att få börja.

Manager Tor-Arne Fredheim om Taylor som förstärkning i staben:

  • Taylor är en fantastisk person som jag är mycket glad över att få ha i min stab. Taylor är erfaren och vet vad som krävs, och hon kommer att vara värdefull för de yngre tjejerna. Hon har redan känt på hur det är att vara tränare och visat att hon är en bra ledare, och det ska vi dra nytta av i IFK Norrköping, säger Tor-Arne Fredheim.

 

Varmt välkommen till tränarbänken, Taylor! 

 

 

Annonser