IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 april, 2024

Talangens oavbrutna slit: “Jag bor rätt så långt härifrån”

Hur mycket jobb krävs i väntan på genombrottet? I Freja Lindwalls fall – enormt mycket. “Ibland är det jobbigt att få ihop allting”, säger IFK Norrköpings spännande försvarstalang.

Assisterande tränaren Taylor Townsend matar in bollar i boxen. Freja Lindwall,  Maya Antoine, Maja Regnås Valic och Selma Nyströms enda jobb: nicka bort. Bestämt och med kraft.

  • Det kändes i skallen efter ett tag, säger Freja Lindwall med ett leende.

16-åringen lämnade planen snabbt efter träningen för att byta om och ila vidare längs Södra Promenaden för att hinna till skolan i tid. Det är så dagarna ser ut för försvarslöftet.

Ett till bristningsgränsen späckat schema som startar hemma i Lotorp med tidig uppstigning, buss till Norrköping och en maxad dag med flackande mellan träning och skola.

  • Jag bor rätt så långt härifrån. Det är buss varje morgon och långa dagar. Sen läxor när jag kommer hem, berättar Freja.

Hur orkar du?

  • Jag vet inte, det är bara att fylla på och försöka vila och sova så mycket det går. Ibland önskar jag att det var annorlunda och lite enklare, det är lite svårt för hela min familj bor i Lotorp och har allt sitt i Finspång. Det är bara jag som pendlar men jag tycker fotbollen är så pass rolig. Det gör det lättare.

Freja Lindwall tog sina första fotbollssteg i moderklubben Lotorp innan det var dags att ta steget till IFK Norrköpings akademi och det nystartade F17-laget. Där har det gått spikrakt uppåt. Under fjolåret blev det allsvensk debut och spel både mot Piteå och Hammarby och senare belönades Freja med ett lärlingskontrakt över 2,5 år.

Lägg till landslagsuppdrag med F17-landslaget så har det varit en omtumlande tid där det mesta rullar på framgångsrikt för backen som kan spela både centralt och till höger i försvarslinjen.

  • Jag kände direkt när jag kom till IFK att jag tog steg och fortsätter att göra det. Det är klart att jag siktar på att spela mer i allsvenskan, fortsätter Freja som räknar in fem träningspass i veckan och match på det.

En målinriktad framtidsspelare vet vad hon vill med sin fotboll.

  • Ibland är det jobbigt att få ihop allting. Det blir mycket på en och samma gång, men jag vill satsa och se hur bra jag kan bli. Det jag behöver jobba på nu är orken. Det är mer intensivt hos damerna än i F17.

IFK är i den sista förberedelsefasen inför premiären borta mot Häcken på lördag.

  • Otroligt kul att det startar nu. Det har man väntat på. Häcken borta är en tuff start, men det är bara spela vårt spel och vara lugna och trygga med bollen, säger Freja Lindwall.

Annonser