IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 augusti, 2020

TA CHANSEN ATT NÅ LANDSLAGSKLASS I LEDARSKAP

IFK Norrköping är stolta att ännu ett år erbjuda en ledarskapsutbildning för näringslivet på absolut toppnivå.

Kursledare är Daniel Ekvall som haft funktionen som idrottspsykologiskrådgivare i IFK Norrköping sedan 2010. Han ingår även i ledarstaben för det svenska landslaget i fotboll som nått stora framgångar under de senaste åren. Daniel har också ingått i ett antal andra ledarteam på landslagsnivå och håller idag elitanpassade ledarskapsutbildningar inom idrotten.

  • Daniels ord om kursen:

Kursen tar avstamp från elitidrotten och är inspirerat av mitt arbete med bland annat IFK Norrköping och herrlandslaget i fotboll. För att spelarna där ska prestera som individer och som lag är följande teman avgörande färdigheter.

1. Att göra nästa aktion med så hög kvalitet som möjligt.
2. Att göra lagkamrater bättre.
3. Att ge sig förutsättningar för en lång och hållbar karriär.

Att göra nästa aktion handlar för en fotbollsspelare om att kunna göra nästa passning, nästa duell, nästa avslut så bra som möjlighet oavsett om han känner oro, har gjort ett misstag eller funderar på några yttre omständigheter.

På samma sätt behöver du som ledare kunna gå från ett möte, som kanske inte gick som förväntat, och ändå prestera bra i nästa möte.

Att göra lagkamrater bättre handlar för en fotbollsspelare om att bidra till att lagkamraterna spelar bättre fotboll. Detta kan ske genom att berömma, coacha, tipsa om alternativa lösningar och rent generellt bidra till en miljö där människor trivs och strävar efter att utvecklas.

På samma sätt behöver du som ledare verka för att dina medarbetare ska kunna arbeta bra tillsammans, agera effektivt och synka med varandra för att prestationen och samarbetet ska bli så bra som möjligt.

En lång och hållbar karriär handlar för en fotbollsspelare om att lära sig färdigheter som gör att de kan hantera utmaningar, exempelvis vid en karriärövergång eller en skada. Att göra beteenden som leder till ett bra mående över tid.

På samma sätt behöver både ledare och medarbetare arbeta utifrån ett långsiktigt perspektiv och skapa förutsättningar för en hållbarhet genom att lära sig att hantera stress eller hitta en balans mellan arbete och övriga delar av livet.

Under kursens gång kommer du som chef att få utbildning i dessa tre teman, samt praktiska verktyg för att utveckla dina egna samt dina medarbetares färdigheter inom dessa teman.

Anmäler er här!  eller kontakta marknad@ifknorrkoping.se alternativt er kontaktperson hos IFK Norrköping för mer information.

Annonser