14 juli, 2019

Svidande övertidsförlust för IFK i Östersund

På matchens sista spark överlistade Hosam Aiesh IFK-målvakten Isak Pettersson med en vänsterkanon som gav ÖFK tre poäng. “Vi ville gå för vinst och öppnade upp oss på deras kontring”, menade inhoppande målskytten Jordan Larsson efter 1–2.

Med mindre än minuten kvar av stopptiden gick IFK för att vinna matchen. Simon Skrabb lyfte in frisparken mot straffområdet där ÖFK med nöd och näppe fick undan bollen och kunde gå på omställning.
      Hosam Aiesh tog en lång löpning och vann duellen med Guðmundur Þórarinsson innan han dunkade upp bollen i nättaket fram till 2–1.
      Tungt förstås då domare Pandzic blåste av strax efteråt.
      – Ja, vi ville ju vinna och därför satsade vi på framåt. De gjorde det bra på kontringen, tyckte Jordan Larsson efter matchen i CMores intervju.
      För det kunde mycket väl slutat i tre poäng för bortalaget. Kalle Holmbergs avslut efter 69 minuter räddades av Aly Keita, precis som i den 84:e när ÖFK-målvakten stod rätt när Christoffer Nyman försökte.
      – Det var mer fart i andra då det öppnade upp sig mer, höll också Jordan med om. Första halvlek var sömnig och det hände inte så mycket då.
      Han själv behövde bara tio minuter på planen då han på ett fint sätt replikerade Dino Islamovics 1–0 och gav sitt lag chansen igen.
      – Rasmus avslutade i stolpen och jag droppade ut. Sedan hittade ”Gudi” mig på en touch och jag drog till, beskrev Jordan sitt tionde allsvenska mål under året.
      Före paus delade lagen på initiativet under långa stunder, men några mål fick de dryga 4 500 på Jämtkraft Arena inte se.
      – Vi fick inte tag i bollen och lyckades inte få den fart på den som vi ville. Det var lite tröga ben. Vi var förberedda på det, men det var alldeles för slött. Nu vill vi upp en nivå och få fler som tar löpningar, sa kapten Alexander Fransson i CMores paussnack.