13 maj, 2019

Svidande kamratförlust för IFK Norrköping

Första hemmaförlusten var av det bittrare slaget när Göteborg och Lasse Vibe straffade Norrköping i slutminuterna. “Det var inget kul när vi ändå gjorde en ganska okej match”, tyckte Lars Krogh Gerson efter 1–2-nederlaget.

Ju längre den andra halvleken led fick IFK Norrköping mer och mer att säga till om. Med ett fint passningsspel och bra rörelse kom man till många bra chanser.
      – Ja, jag hade i alla fall en bra känsla i andra när fansen också höjde nivån och fick igång oss lite. Synd att vi inte då kunde ge tillbaks tre poäng till dem. Deras stöd gjorde också att vi på plan fick igång varandra. Jag tyckte vi pressade på med bra energi och bra tag där vi skapade lite lägen. Som sagt så var det kul att spela tills slutsignalen gick, summerade Lars.
      Men med sju minuter kvar fick inhoppande Lasse Vibe chansen.
      Bollen i mål bakom Isak Pettersson och 1–2.
      – Vi tappade någon boll lite i onödan och så kontrade de och det blev mål… Det var surt när det kunde blivit 2–1 till oss. Det var surt. Ett jobbigt skitmål efter en block och sedan sköt de in den efter kontringen, så det var inget kul när vi ändå gjorde en ganska okej match idag, menade Gerson.
      För några minuter innan fick inhoppande Kalle Holmberg den stora möjligheten när han på Skrabbs svepande inlägg mot bortre fick pannan på bollen. Ioannis Anestis gjorde en fotparad och förhindrade mål…
      Norrköping pressade på och gjorde allt i sin makt för att kvittera på nytt.
      Det räckte inte.
      – Jag tyckte dom började lite bättre än oss första kvarten, sen hade vi ganska bra koll på det och skapade mycket på fasta, speciellt Rasmus var nära några gånger. Annars var första halvlek helt okej, ansåg IFK:s nummer fyra.
      Positivt förstås målet av Lars själv.
      Ett riktigt fint sådant där han löpte in i boxen från sin wingbackposition.
      – Jo, justeringarna vi gjorde inför idag fungerade bra. Jag själv gjorde mål direkt på ett inlägg från Skrabb. De positionerna är väl varken min eller Skrabbs normala positioner, men vi kämpar på och gör vårt bästa. Vi snackade om att vi skulle försöka slå in bollen oftare än vad vi kanske gjort i början av säsongen. Nu hamnade jag där lite av en tillfällighet och sen kom det ett bra inlägg och då var det bara att göra mål, beskrev han 1–1-målet.
      Nu gäller det att skaka av sig förlusten för redan på torsdag väntar ny match, då mot Örebro SK på Behrn Arena.
      – Jag tyckte vi hade bra energi under stora delar av matchen och kunde pressa på mer framåt än vad vi gjort förut. Det tar vi med oss in till det mötet, avslutade Lars Krogh Gerson.

Matchfakta: IFK Norrköping – IFK Göteborg 1 – 2 (1 – 1)
Målen: 0–1 (10) Patrik Karlsson Lagemyr, 1–1 (39) Lars Krogh Gerson, 1–2 (83) Lasse Vibe.
Varning, Norrköping: Christoffer Nyman (93). Göteborg: Junes Barny (64).
Domare: Glenn Nyberg.
Publik: 8 752.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson (88), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson, Simon Skrabb (80) – Christoffer Nyman, Jordan Larsson (68).
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Johannes Vall, Kalle Holmberg (68), Kevin Álvarez, Alexander Jakobsen (88), Sead Haksabanovic (80).