IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 april, 2019

Svensk elitfotboll bidrar med över 1.2 miljarder kronor till samhället

Årets fotbollsrapport, ”Hur mår svensk elitfotboll?”, visar att Allsvenskan totalt sett mår bra ekonomiskt, men variationen mellan klubbarna är stor och under 2018 har klyftan fortsatt att öka.

Förutom den årliga analysen av den finansiella ställningen i Allsvenskan, har EY även analyserat elitfotbollens betydelse för samhället som visar att de allsvenska klubbarna bidrar med 775 miljoner i samhällsnytta och närmare en halv miljard kronor i direkta intäkter till statskassan i form av skatter och avgifter för sin verksamhet och personal.

– Allsvenskans totala nettoomsättning uppgår till 1 794 miljoner kronor och på fem säsonger har omsättningen ökat med 700 miljoner kronor, vilket visar på en enorm tillväxtbransch. Syftet med fotbollsrapporten är att den ska fungera som ett beslutsunderlag i klubbarnas arbete med att utveckla sina verksamheter på ett hållbart sätt − både på kort och lång sikt. Svensk Elitfotboll och de 32 klubbarna gör ett fantastiskt arbete med att bygga samhällsnytta och bidra till ett bättre samhälle, säger Mikael Bergsten, partner och auktoriserad redovisningskonsult på EY och medförfattare till rapporten.


Läs mer hos Svensk Elitfotboll: http://www.svenskelitfotboll.se/svensk-elitfotboll-bidrar-med-493-miljoner-till-statskassan/

Ta del av hela rapporten i sin helhet här: https://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/Rapport_Fotboll_2018/$FILE/EY_Fotboll_2018_final_Screen.pdf

Annonser