13 april, 2024

Sur förlust i premiären mot BK Häcken

IFK Norrköping förlorade premiären mot BK Häcken i en målrik tillställning på Bravida Arena. Kamraterna kunde kvittera två gånger i matchen och tog ledningen men fick slutligen se sig besegrade efter två mål på tilläggstid från hemmalaget.

Premiärmatchen mellan BK Häcken och IFK Norrköping öppnade likt man kunnat tänka sig. Hemmalaget från Hisingen är mer bollförande medan IFK bevakar. Häcken tar ledningen genom unga Felicia Schröder som skickligt avslutar innanför bortre stolpen. Men IFK har inte varit ofarliga och får sin kvittering. Sara Kanutte Fornes står på rätt plats när Elin Rombings hörna rensas ut till henne. Norskan hittar luckan mellan alla ben och gör kamraternas första mål i OBOS Damallsvenskan 2024.

I andra halvlek tar Häcken tidigt tillbaka sin ledning. Felicia Schröder är framme igen, gör sig fri på en djupledsboll och gör 2-1. Bara minuter senare så kvitterar IFK. Wilma Leidhammar vänder upp och fintar förbi sin bevakning innan hon avslutar i bortre krysset med en riktig kanon. Av bara farten tar de över ledningen också. Sabina Ravnell  slår inlägget till Leidhammar som tar ner och avslutar med vänsterfoten på halvvolley. Falk sträcker ut sig för att rädda men returen rinner ut till Sara Kanutte Fornes. Norskan gör sitt andra mål för dagen när hon dunkar upp bollen i nättaket. Hemmalaget är piskade att rädda poäng och i stora delar får IFK försvara sig heroiskt för att hålla undan, vilket de inledningsvis gör framgångsrikt samtidigt som de ligger på rulle för att kontra på ett allt mer öppnare Häcken. I matchens slutminuter går allt fel. Clarissa Larisey och Sofia Hjerns motlägg studsar in i mål och sedan får Felicia Schröder slutföra sitt hattrick i matchens sista minut.

Presskonferens efter slutsignal med huvudtränarna Tor-Arne Fredheim och Mak Lind

BK Häcken – IFK Norrköping 4-3 (1-1): OBOS Damallsvenskan omgång 1, lördag 13/4 klockan 15:00, Bravida Arena

Mål: 1-0 Felicia Schröder 27′, 1-1 Sara Kanutte Fornes 39′ 2-1 Felicia Schröder 48′, 2-2 Wilma Leidhammar 55′, 2-3 Sara Kanutte Fornes 57′, 3-3 Clarissa Larisey 90+4′, 4-3 Felicia Schröder 90+6′

Varningar: Ruby Grant

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing, Ebba Handfast, Maja Regnås Valcic (77′), Sam Cary – My Cato, Fanny Andersson – Sabina Ravnell (86′), Wilma Leidhammar, Alexandra Hellekant (59′) – Sara Kanutte Fornes (77′)

Ersättare: Emma Lind, Maya Antoine (77′), Jennie Egeriis (86′), Elsa Burvall, Viktoria Veber, Molly Wiklander (59′), Svea Rehnberg (77′)