Summering av IFK-spelarnas landskamper

Det har spelats en hel del landskamper den senaste veckan. Det har varit både EM-kval, trenationsturneringar och vänskapsmatcher. Här följer en summering av matcherna där IFK Norrköpings spelare varit delaktiga.

Alexander Fransson
För andra gången under detta EM-kval var ”Alle” med i den svenska truppen.
Sverige vann den första matchen med 4-0 borta mot Malta innan matchen mot Spanien slutade 1-1 inför drygt 49.000 åskådare på Friends Arena. Sverige ligger på en andraplats i gruppen och har fortsatt goda chanser att kvalificera sig för EM-slutspelet nästa sommar. Fransson fick ingen speltid under matcherna.

Simon Skrabb
Med två matcher kvar att spela är Finland väldigt nära att kvalificera sig för sitt första mästerskap. Jagande Armenien och Bosnien ligger båda fem poäng efter Skrabb och hans gäng.
Finland åkte på en tung förlust borta mot Bosnien där hemmalaget vann med 4-1. I den andra matchen besegrade man Armenien med 3-0 på hemmaplan och Skrabb blev kvar på bänken under båda matcherna.

Sead Haksabanovic
Montenegro har haft det tufft i sitt kval och kommer att missa EM.
Under denna samling började man med att spela 0-0 hemma mot Bulgarien i en match där Sead fick 82 minuters speltid innan han blev utbytt. Samlingens andra match spelades i IFK-bekanta Pristina. Kosovo vann den matchen med 2-0 och Sead fick ingen speltid.

Lars Krogh Gerson
Gerson och hans Luxemburg hamnade i en tuff kvalgrupp och ligger på fjärde plats utan chans att ta sig till EM.
Gerson spelade 2 x 90 minuter i två bortamatcher mot Portugal och Danmark. Portugal vann kvalmatchen med 3-0 och Danmark vann vad som var en träningsmatch med 4-0.

Pontus Almqvist
P20-landslaget med spelare födda 1999-00 reste till Marbella där det spelades en trenationsturnering med Sverige, Frankrike och Norge.
Pontus startade matchen mot Frankrike men fick kliva av med en känning efter 40 minuter. Frankrike vann matchen med 1-0. Till den andra matchen hade Pontus redan rest hem till Norrköping och var inte med i segermatchen mot Norge som slutade 3-2 i svensk favör.

Manasse Kusu
Det svenska P18-landslaget reste till Finland där man spelade en trenationsturnering mot Finland och Island.
Sverige började med att spela 1-1 mot Island innan matchen gick till straffar. Manasse som blev inbytt i halvtid satte sin straff i mål men Island drog till slut det längsta strået och vann både straffläggningen och turneringen.
I den andra matchen ställdes Sverige mot Finland. Sverige vann med 3-0 och Manasse spelade hela matchen. Sverige slutade efter segern på andra plats i turneringen.

Isak Bergmann Johannesson
Trots sin ringa ålder spelade Isak i samma trenationsturnering som Manasse.
Island vann sin första match mot Finland med 1-0 efter ett sent mål i matchminut 89. Isak spelade hela matchen och var inblandad i förarbetet till målet.
I den andra matchen spelade Island 1-1 mot Sverige. Matchen gick till straffläggning vilken Island tog hem och med det vann turneringen. Isak fick 80 minuters speltid.

Alfons Sampsted
Alfons som för tillfället är utlånad till Breidablik EM-kvalade tillsammans med det isländska U21-landslaget. I den första matchen tog Sverige en storseger och besegrade Island med 5-0. I den andra matchen besegrade man Irland med 1-0 och Island ligger för tillfället på andraplats i en haltande tabell.

På söndag är det dags för allsvensk hemmamatch igen. IFK Norrköping tar emot Kalmar FF klockan 17.30 och biljett till matchen köper du här.