IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 mars, 2024

Summering av försäsongslägret med Fredheim

En vecka i Spanien med hårda träningspass, en tuff träningsmatch och mycket kvalitetstid tillsammans har passerat. Manager Tor-Arne Fredheim är mycket nöjd med lägret och summerar intrycken från veckan med damlaget på den spanska solkusten.

IFK Norrköping är på resande fot. Efter en vecka på den spanska medelhavskusten åker laget hemåt till Norrköping. Manager Tor-Arne Fredheim har njutit av solen och att få jobba nära laget med stab under dessa sju dagar.

  • Det har varit ett fantastiskt läger på många sätt. Fotbollsplanerna har varit perfekta och vi har bott nära. Alla har varit friska och hela – hela veckan. Ingen skavank utan alla har kört alla pass och tränat riktigt bra med stor kvalité i det vi gjort. Även Maya som haft en känning sedan tidigare som vi haft i beaktning har deltagit i allt. I matchen mot Malmö jobbade vi mycket med de detaljer vi velat jobba på och de detaljer som vi tidigare visat styrka i vilket var bra, säger Tor-Arne kvällen innan avresa.

Försäsongslägret blir ju lite extra viktigt för de nyförvärv som ska ta plats i laget inför vår andra säsong av OBOS Damallsvenskan, hur tycker du att det har gått för dem?

  • De nya tjejerna har kommit in bra i laget vilket såklart är glädjande. Det är många nya i laget och vi har lagt en stor vikt på olika teambuilding-övningar, vi har blivit en ännu tightare grupp. Vi har precis avslutat en sådan övning och tjejerna är så fina, de bjuder på sig själva och ger mycket kärlek till varandra och oss som arbetar runt dem. Det är en fin sammanhållning redan, trots alla nya ansikten, det vittnar om vilket bra gäng vi har i IFK.

Akademispelarna Agnes Karlsson och Filippa Fransson har också varit med på lägret, hur har det varit att ha med dessa två unga talanger?

  • Bägge har varit med oss tidigare och gjort det väldigt bra här i Spanien. De gör framsteg och det är viktigt att de får lära sig från våra mer erfarna spelare, vi hoppas att det är saker de tar med sig till F17-laget hemma i Norrköping. Våra äldre tjejer har tagit väl hand om Agnes och Filippa, de peppar dem och ger dem värdefull input. Tyvärr har inte Freja kunnat vara med eftersom hon spelat EM-kval med F17-landslaget men hon fick spela i senaste matchen och gjorde det bra vilket är glädjande.

Med matchen mot Malmö FF och veckan i beaktning, vad har vi tagit för steg sedan vi anlände?

  • Det har varit steg framåt, bakåt och lite fram och bak igen. Både i träning och i träningsmatcherna, över ett längre perspektiv så är trenden framåtgående. Vi tar steg hela tiden.

Var tycker du att vi står som lag nu?

  • Svårt att säga. Truppen är inte full, vi räknar med en spelare till. Vi har hittat en bra balans mellan positionerna, det saknas någonting där framme, en annorlunda spelartyp. Men vi har en bra balans med mer erfarenhet för våra yngre spelare, samtidigt som laget är väldigt utvecklingsbart. Jag tror kurvan kommer gå uppåt under hela året. Vi kommer inte vara färdiga från början men vi kommer bli tydligare desto längre i serien vi går.

IFK Norrköpings träningsläger i Marbella möjliggörs av Holmen och Lundbergs Fastigheter.

Annonser