IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 februari, 2020

Straffseger efter 0-0 mot FC Köpenhamn

Isak Pettersson räddade tre av fyra straffar och såg till att IFK Norrköping vann mot FC Köpenhamn. “Det var ett fall framåt från senaste matchen”, säger manager Jens Gustafsson.

IFK Norrköping skapade matchens första målchans efter bara ett par minuter. Sead Haksabanovic sköt lågt mot första stolpen, där Karl-Johan Johnsson styrde ut till hörna. Därefter var det mycket FCK. Danskarna skapade tre hörnor under första tio och IFK hade svårt att ta sig ur greppet de hölls i. Efter en kvart hade FCK:s press avtagit och IFK kom in i matchen, och började skapa farliga målchanser. Närmast var det när Carl Björk löpte sig loss på högerkanten och passade Totte Nyman som tvingade målvakten till en bra räddning.

– Det var ett fall framåt från senaste matchen tycker jag. Vi orkar betydligt mer och är bättre organiserade genom hela matchen, vi tappar lite på slutet, men som helhet är vi välorganiserade, säger Jens Gustafsson.

FCK hade mycket boll under stora delar av matchen, men IFK försvarade sig bra och hade perioder där man spenderade tid med bollen på FCK:s planhalva.

– Vi har stunder där vi kan hålla i bollen och skapa farliga målchanser. Önskvärt är att vi inte behöver försvara så mycket framöver som i de här två matcherna, jag tycker vi blir lite tillbakatryckta för att känna att vi är där vi ska vara.

Motståndarnas press resulterade aldrig i något mål, och IFK lyckades inte heller göra något. Matchen slutade 0-0 och i straffläggningen var Isak Pettersson omutbar i målet. På första straffen gick Isak åt rätt håll, men nådde inte för att rädda. Jonathan Levi, som hoppade in tio minuter in i andra halvlek, utjämnade när han säkert satte sitt första mål för IFK. Därefter räddade Isak FCK:s tre efterföljande straffar, och då gjorde det inget att Lars Krogh Gerson sköt över. Yngligarna Ísak Bergmann Jóhannesson och Manasse Kusu var säkra och IFK vann straffläggningen med 3-1.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi presterar, jobbar för varandra och ställer upp på att låta matchbilden vara på det här sättet – det är det enda sättet vi har en chans mot FCK där vi är just nu. Vi behöver förbättra delar av spelet för att känna oss riktigt bra igen.

Fakta

Startelvan: Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Henrik Castegren (70), Rasmus Lauritsen, Egzon Binaku – Manasse Kusu, Andreas Blomqvist (70), Maic Sema (46)- Carl Björk (70), Christoffer Nyman (55), Sead Haksabanovic.

Bänken: Julius Lindgren, Felix Jakobsson, Kevin Alvarez (70), Ísak Bergmann Jóhannesson (46), Simon Thern (70), Lucas Lima (70), Dino Salihovic, Jakob Lindahl, Jonathan Levi (55).

Annonser