IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 oktober, 2022

Storseger mot GUSK i Uppsala

IFK Dam studsade tillbaka från förlusten mot Växjö genom att slå Gamla Upsala SK med 5-0. Wilma Leidhammar startade matchen och utmanade hemmalagets försvarare samtidigt som hon inte tummade på sin sedvanliga positionssäkerhet.

Det blev en målrik tillställning på Lötens IP i Uppsala. IFK dominerade spelet matchen igenom och fick utdelning tidigt. Lovisa Gustafsson öppnade målkontot efter nio minuter. Lovisa räds inte en tuff duel, hon gick vinnande ur den och fick samtidigt iväg ett skott som letade sig in i mål. My Cato gjorde 2-0 när en boll ramlade ut i box, den framrusande mittfältaren tryckte in bollen och utökade ledningen. Efter pausvila tog det inte lång tid innan 3-0 satt bakom hemmalagets målvakt. Wilma Leidhammar som avslutade direkt på en boll som kom in snett inåt bakåt i boxen. Målet är hennes femte i serien på tio spelade matcher. Den unga anfallaren fick startplats direkt och har inte släppt den sen hon kom in under sommaren. I denna match ställde hon jobbiga frågor till försvararna och utmanade mer än hon brukar.

  • Jag och ledarna har pratat om att jag ska ta för mig mer och våga vända upp när jag får boll. Ett ökat självförtroende har gjort att jag vågar göra det och ta för mig mer.

Innan matchen blåstes av hann IFK göra två ytterligare mål. Zomers gjorde ett fint mål när hon vek in från kanten och avslutade i närmsta hörn. Burvall avslutade målprotokollet när hon smällde till en boll som rullat ut i banan. Tre poäng och viktiga 5 mål som gör att IFK hämtar in på serietvåan IK Uppsala som fick med sig 4-0 från Sundsvall. Leidhammar summerar vinsten och är mer än nöjd över att målskillnaden uppåt minskat.

  • Vi får med oss ett bra resultat idag. GUSK är bra och det krävs en stor prestation för att få detta resultat. Det är svårt att vara missnöjd med 5-0 vinst.
  • Det känns jättebra med målskillnaden för att det är just vad vi behöver. Vi hämtar upp lite i denna omgång så vi kommer närmre och det ska vi se till att fortsätta med.

Gamla Upsala SK – IFK Norrköping 5-0, Elitettan, 15/10, Lötens IP

Mål: Gustafsson 9′, Cato 25′, Leidhammar 51′, Zomers 62′, Burvall 84′

Varningar IFK: 

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Handfast, Berggren (61′) – Ravnell, Burvall, Cato (66′), Zomers – Leidhammar (66′), Gustafsson (82′)

Avbytare: Flenhagen, Jeppson, Nyström, Egeriis (61′), Bugre (66′),  Wiklander (66′), Townsend (82′)

Annonser