12 juni, 2022

Storseger i Umeå, fjärde raka vinsten och hållna nollan

IFK Norrköping tog bussen upp till Umeå och återvänder med tre poäng efter den fjärde raka vinsten och fjärde raka nollan efter 5-0 mot Team TG FF.

En fin sommardag väntade IFK på Umeå Energi Arena när de mötte Team TG FF i den elfte omgången av Elitettan. Mimmi Asperot var återigen snabb att krita ner sitt namn i målprotokollet när hon slår till direkt på Handfast inlägg redan i andra matchminuten. Matchen går helt i vitblå favör där damerna har total kontroll på matchen och skapar alla farliga lägen. Sabina Ravnell viker in från sin vänsterkant och hittar en lucka för att avsluta när hon hittat in centralt, avslutet går i vänstra krysset. 2-0 efter bara 18 minuter speltid.

Mimmi Asperot var inte klar för dagen, ytterligare två mål skulle det bli för anfallaren i första halvlek. Vid sitt andra mål är hon påpassligt med när TG:s målvakt släpper bollen igenom sina handskar och sedan gör ett väldigt skickligt avslut när hon precis får fram en tå i en tumultartad sekvens där bollen går precis intill stolpen för 4-0 – det egna hattricket är ett faktum. Målskytten ger sin syn på första 45 minuter och konstaterar att “det var en bra dag på jobbet” även om bussresan var mindre rolig.

• Vi gör det riktigt bra i första halvlek, ligger på och gör det vi ska.
  • Jag var inte jättetaggad på bussresan upp hit om jag ska vara ärlig, det var viktigt att vi fick till träningen på kvällen igår så att vi fick bort bussresan ur kroppen.

Matchbilden är snarlik i andra halvlek, Team TG har få målchanser medan IFK skapar en hel del men avslutens kvalité är något sämre jämfört med första halvlek. Kontrollen över matchen är total för Norrköping vilket gör att man som åskådare inte är ett dugg orolig när IFK vanemässigt passar omkring mellan lagdelarna. Ett mål till skulle det i alla fall bli, inhoppande Thilde Alvberger gör sitt första mål i Elitettan när Selma Berggrens inlägg boxas ut av TG:s målvakt. I bollbanans väg står Thilde redo och slår till direkt på volley in i mål. Sofia Hjern har bara behövt rycka in i några situationer förutom att agera passningsmöjlighet för laget när de vill börja om från mål. Fjärde raka nollan för lagkapten Hjern blir det när domaren blåser av matchen.

• Formen känns bra, jag har inte haft så många defensiva situationer de senaste matcherna och varit mer aktiv i anfallsspelet. Specifikt jobbat med fötter och positioneringen mer istället.

Finns det något konkret att peka ut som förklaring till sviten utan insläppta mål?

• Anfall är bästa försvar kanske? Vi har mycket boll och har hittat rätt i vårat försvarsspel. Från forwards och ner till mig, det sitter riktigt bra.

Nu väntar den långa bussresan hemåt för Mimmi, Sofia och resten av laget. Tio timmar ska de sitta, hur spenderar då anfallaren och målvakten sin tid på bussen?

• Jag har svårt att sova på buss men jag ska försöka, annars blir det nog att kolla serier, lyssna på musik och snacka med lagkamraterna, säger Mimmi.
  • Jag tänkte titta på vår match och sen kolla Sveriges match mot Norge, försöka sova också. Jag kan sova varsomhelst, avslutar målvakten skrattandes.

Team TG FF – IFK Norrköping 0-5

Målen: 2′ Asperot, 18′ Ravnell, 28′ Asperot, 42′ Asperot, 78′ Alvberger

Startelvan:  Hjern – I. Cajlakovic(84′), S. Cajlakovic, Flenhagen(58′), Handfast –Wiklander (58′) Bugre, Burvall, Ravnell (72′) – Gustafsson(72′), Asperot

Avbytare:    Jeppson(84′), Berggren(58′), Alvberger(72′) Egeriis(58′),  Johansson (72′)

Gula kort: Alexandra Sandström

• Peking Fanz arrangerar bussresa till bortamatchen mot Jitex lördagen den 18:e juni, så ta med en kompis och åk ner för att heja fram tre poäng! Mer info: pekingfanz.nu