IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 augusti, 2022

Storseger i Svenska Cupen! Fredheim: “Riktigt kul att se”

IFK Norrköping gick in i den andra omgången av Svenska Cupen mot motståndarna Mariebo IK. Många rotationer i truppen och målkalas blev det på Stadsparksvallen när IFK vann med 9-1. Nyförvärvet Wilma Leidhammar visade framfötterna när hon gjorde sitt första mål i föreningen för att senare slutföra ett hattrick.

Damerna som precis kom tillbaka från en 1-0 seger mot Alingsås i serien fick snabbt ladda om för nästa match bara tre dagar senare. IFK Norrköping steg in i Svenska cupen i den andra omgången, motståndet Mariebo IK från Jönköping som till vardags spelar i division 1 mellersta götaland.

Första målet kom fort och det var nyförvärvet Wilma Leidhammar som stod för det. Mariebos målvakt förväntade sig inte en pressande anfallare när hon skulle skopa upp ett misslyckat inlägg. Wilma är snabbt där och hinner få fram en tå och gör därmed sitt första mål i IFK Norrköping. Mer skulle det bli. Bara drygt en halvtimme senare har hon fullbordat ett hattrick. Tränare Tor-Arne Fredheim är nöjd över anfallarens insats.

  • Det är riktiga klassmål och viktiga för att sätta tonen i början av matchen. Hon trycker ner bollen i de två första och fullbordar det med ett strålande nickmål på hörna. Skönt för henne att göra mål så snabbt nu i ett nytt lag.

Med 4-o ledning så börjar andra halvlek med byte av fyra spelare i IFK. Men det bromsas inte upp på målskyttet. Ravnell är först men blir senare följd av Gustafsson, Handfast och Burvall. Där den senare nog gjorde matchens snyggaste mål med skott utifrån som går i en fin båge i krysset. Med 8-0 på tavlan så får hemmalaget sin chans att spräcka IFK:s nolla. Domaren dömer straff och ger ett rött kort till Ebba Handfast. Mariebo får in sin reducering men Emelie Johansson gör matchens sista mål med assist från Gustafsson när hon på ett tillslag lyfter bollen över målvakten. Vid 9-1 så blåses matchen av. Fredheim summerar insatsen:

  • Vi hade planerat med fyra byten i halvlek, för att ge matchtid och få en bra belastning. Vi måste tänka på att vi har haft sjukdomar i laget och inte överbelasta oss så det blir skador. Samtidigt så ville vi väldigt gärna gå vidare! Sen är det också bra att vi utforskar samarbetena mellan Ebba och Jennie, Emelie och Wilma. Sånt som kan vara bra när det hettar till i serien.
  • Absolut nöjd med resultatet, riktigt fina mål. Två kanonskott, två nickmål på hörnor. Det var många fina kombinationer som blev till mål också, riktigt kul att se!

Ebba får ett rött kort i slutet av matchen, vad tänker du om den situationen?

  • Smolket i bägaren, det blir fel och Ebba hamnar i tidsnöd och agerar reflexmässigt. Eftersom hon inte går på boll så blir det en avstängning att hantera i nästa cupmatch.

Mariebo IK – IFK Norrköping 1-9 , Svenska Cupen, 2/8, Stadsparksvallen

Mål: Leidhammar 1′, 17′, Wiklander 30′, Leidhammar 33′, Ravnell 56′, Gustafsson 69′, Handfast 71′, Burvall 75′,  Obradovich 77′, 79′ Johansson

Varningar: IFK: S. Cajlakovic 36′

Utvisning: Handfast

Startelva IFK: Berggården – Jeppson, S. Cajlakovic 46′, Handfast, Egeriis 62′ – Wiklander 46′, Bugre, Cato 46′, Berggren – Johansson, Leidhammar 46′

Avbytare: Hjern, I. Cajlakovic 62′, Nyström 46′, Burvall 46′, Ravnell 46′, Gustafsson 46′

Annonser