25 februari, 2024

Storseger i andra cupmatchen

Laorent Shabani öppnade målsskyttet i den första halvleken, och när den andra var över hade Vito blivit tvåmålsskytt och 19-årige Leo Jonsson satt slutresultatet till 4-0.

IFK Norrköping tog kommandot över matchen direkt, och i den 16:e minuten kom ledningsmålet. Dino Salihovic tog fram bollen centralt och lämnade över till Laorent Shabani på vänsterkanten. Shabani klev förbi sin motståndare och placerade in 1-0 vid bortre stolpen.

Det fanns chanser för ytterligare mål i första halvlek, men fler blev det inte och mot slutet halvleken hade matchbilden jämnats något.

I andra halvlek däremot blev det gott om mål, och de kom tidigt. I den 48:e minuten tog Shabani avslut från distans, och det skottet fick en perfekt styrning på Vito. Touchen på dansken ställde målvakten fullständigt och bollen rullade in intill stolpen.

Vito ganska tursam målskytt till 2-0 alltså, men det var inte tur det handlade om när han gjorde sitt andra. Efter en fast situation höll han sig kvar i höjd med en uppflyttande backlinje, och när Daniel Eid chippade tillbaka bollen mot straffområdet sög Vito ned den, vände om och rullade in den intill stolpen.

Kvällens sista mål var det vackraste, på fler än ett sätt. Shabani och Vito spelade sig igenom i straffområdet, och Shabani slog ett lågt inspel mot mål. 19-årige Leo Jonsson hade hittat en perfekt position och rakade in 4-0 framför den Curva Nordahl han själv brukade stå på.

• En fantastisk känsla, en dröm. Det var inte längesen man själv stod på Curvan och nu får man göra mål framför den i en tävlingsmatch, säger Leo Jonsson efter matchen.

IFK Norrköping har efter två spelade matcher fyra poäng i gruppen och leder, efter att IK Brage och IK Sirius spelat 0-0.

På måndag ska det avgöras om det blir avancemang till slutspel eller inte på Studenternas IP i Uppsala – vi ses där.

IFK Norrköping – Utsiktens BK 4-0 (1-0): Svenska cupens gruppspel omgång 2, söndag 25 februari 2024, Platinumcars Arena

Mål: 16′ Laorent Shabani (Dino Salihovic), 47′ Vito (Laorent Shabani), 54′ Vito (Daniel Eid), 90′ Leo Jonsson (Laorent Shabani).

Varningar: Carl Björk, Yahya Kalley, Daniel Hermansson, Sebastian Lagerlund

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (71′), Max Watson, Anton Eriksson, Yahya Kalley (62′) – Dino Salihovic, Ture Sandberg (62′) – Carl Björk (78′), Vito, Laorent Shabani – Christoffer Nyman (K) (71′)

Ersättare: David Andersson, Marcus Baggesen (62′), Amadeus Sögaard, Moutaz Neffati (71′), Fritiof Hellichius (62′), Stephen Bolma, Daniel Burubwa, Isak Andri Sigurgeirsson(71′), Leo Jonsson(78′).