IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 november, 2022

Stjärnblå Jul: Var med i utlottningar och stötta Stadsmissionen

IFK Norrköping vill även i år hjälpa till att förgylla julen för barn och familjer i Norrköping som lever i ekonomisk utsatthet, och kommer därför fortsätta med initiativet Stjärnblå Jul tillsammans med Stadsmissionen. I år kommer du som supporter kunna delta i flera utlottningar av fina IFK-priser – där all intäkter från lottningen oavkortat går till Stadsmissionens arbete.

I samband med säsongsavslutningen, och att vi rör oss mot jul, så vill IFK Norrköping hjälpa Stadsmissionen i deras arbete för att hjälpa barn och familjer som lever i ekonomisk utsatthet. Initiativet Stjärnblå Jul är i år utformat på så vis att vi presenterar ett antal utlottningar där du som deltar ges chansen att vinna fina priser, exempelvis Oscar Janssons signerade handskar eller ett konstverk från vår egna konstnär Jacob Ortmark. För att delta i tävlingen swishar du 50 kronor till 123 26 24 815 – swishen ska vara märkt med vilken tävling du önskar att delta i (läs mer nedan). En lott i tävlingen kostar alltså 50 kronor, och du kan förstås köpa mer än en lott om du vill öka chansen att vinna, och bidra ännu mer. Alla intäkter går oavkortat till Stadsmissionen och deras arbete för att hjälpa utsatta barn och familjer. 

  • I Norrköping lever mer än 4000 barn i ekonomisk utsatthet. Vi hjälper många av dessa barn och deras familjer med julklappar och julmat. Vi kämpar för de som kämpar. Det har Stadsmissionen gjort i över 100 år, säger Cilla Holmqvist, marknads- och insamlingschef på Stadsmissionen Norrköping, om verksamheten.

Önskar du att bidra utanför tävlingen går det också bra, swisha då valfritt belopp till 900 69 25 och märk gåvan med “Stjärnblå Jul” – 400 kronor räcker exempelvis till en matkasse åt en barnfamilj. 

Priser i utottningar för Stjärnblå Jul 2022 

  • Lottning 1: Ett konstverk av Jacob Ortmark.
  • Lottning 2: Oscar Janssons signerade handskar.
  • Lottning 3: Sofia Hjerns signerade handskar.
  • Lottning 4: Rundtur på Platinumcars Arena med tvillingsystrarna Cajlakovic efterföljt av att få spela in en Tiktok tillsammans med dem.
  • Lottning 5: En fikastund med valfri IFK-spelare i herrlaget.
  • Lottning 6: En fikastund med valfri IFK-spelare i damlaget.

Så är du med i utlottningarna

Swisha 50 kronor till 123 26 24 815 och skriv vilken lottning du vill delta i (Till exempel skriver du “lottning 1” i ämnesraden om du vill vara med och tävla om ett konstverk av Jacob Ortmark, se bild nedan). Såklart kan du vara med i alla lottdragningar, och du kan delta hur många gånger du vill. För varje lott du köper ökar chansen att vinna. 

Sista dag att delta är den 13 december 23:59 och vinnarna kommer att annonseras på vår hemsida och bli kontaktade via mobilnumret som dras via swish-lotten senast den 16 december.

Om Stadsmissionen i Norrköpings arbete

Stadsmissionerna i Sverige arbetar för att stötta människor i socialt och ekonomiskt utsatta livssituationer. Stadsmissionerna ger akut basstöd så som mat och värme samt långsiktigt förändringsstöd för att öka människors inkludering och egenmakt. Utgångspunkten är alltid den unika människans behov och förutsättningar. Stadsmissionen är en idéburen organisation som arbetar för ett mänskligare samhälle. I Sverige finns det idag 10 stadsmissioner.

Stadsmissionen möter människor i utsatta livssituationer. I såväl akut som i långsiktigt stöd. Rätten till en trygg uppväxt är ett av våra fokusområden. Stadsmissionens barn- och ungdomsverksamhet ”Trygg uppväxt” syftar till att skapa förutsättningar. Förutsättningar som en meningsfull fritid, möjlighet till arbete, läxhjälp, samtalsstöd, mentorskap och inte minst att tillgodose basbehov.

 

Annonser