IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 april, 2023

Stina Dahl Forslund till Eskilstuna United i föreningssamarbete

IFK Norrköping och Eskilstuna United DFF har inlett ett föreningssamarbete som innebär att Stina Dahl Forslund kommer att representera Eskilstuna United DFF och IFK Norrköping säsongen 2023.

Den unga anfallaren anslöt detta år från Smedby AIS efter att tidigare under säsongen 2022 tränat med A-laget. Stina är en spännande talang från stan som representerat flera svenska ungdomslandslag och som senast var med och tog Sverige till slutspel i F17-EM. Nu har IFK Norrköping och Eskilstuna United DFF inlett ett föreningssamarbete som möjliggör att Stina kan tävla och träna för bägge lag.

Stina om samarbetet:

  • Det här är en bra möjlighet för mig som vill spela mer tävlingsmatcher samtidigt som det inte är så långt bort.

Manager Tor-Arne Fredheim om samarbetet:

  • Vi ser att det är viktigt för Stinas utveckling att få speltid på så hög nivå som möjligt. Hon är en landslagsspelare på väg in i ett EM så det är viktigt för henne att få bra matchning vilket hon kommer få av Eskilstuna som spelar i Elitettan. De har frågat efter henne tidigare och Eskilstuna ligger inte långt bort så det här är en bra lösning där hon kan både träna och spela med bägge lag. En bra överenskommelse för bägge föreningar.

 

IFK Norrköping önskar Stina stort lycka till i Eskilstuna.

Annonser