IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 september, 2019

Stefan Hellberg inför hemmamatchen mot AFC Eskilstuna

På torsdagskvällen spelar IFK Norrköping hemma mot AFC Eskilstuna. På de senaste fem hemmamatcherna i Allsvenskan har IFK Norrköping tagit fem raka segrar utan att släppa in mål. Målskillnaden på dessa matcher är förkrossande 15-0.

Vi är extremt starka på Östgötaporten, Stefan.

-Det får man väl säga. Framförallt har vi hittat ett annat självförtroende på hemmaplan med tiden. Jag tror att det till viss del har med att ”Ante” och ”Daja” lämnade oss och att det tagit den här tiden att hitta rätt. Självförtroendet byggs när vi vinner matcher och grunden är att vi varit starka bakåt.

-När Jordan lämnade oss kunde man känna en liten oro också i att det skulle vara svårt att ersätta alla hans mål men vi har lyckats att fördela målen dels på fler spelare men även genom flera sätt att göra mål på. Grunden är att vi varit starka bakåt.

AFC Eskilstuna står för motståndet imorgon. Ett AFC som sedan en tid tillbaka leds av de litauiska tränarna Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius.

-Det har alltid varit tuffa matcher mot AFC även om vi vunnit de som varit i Allsvenskan. Vi spelade oavgjort i Svenska Cupen i våras och vann sent i en träningsmatch här på hemmaplan. AFC är ett lag man ska ha respekt för även om vi såklart har goda förhoppningar om att vi ska vinna matchen.

-Man är bollskickliga och vill hålla i bollen och vi får inte bli irriterade över det. Vi ska våga vara frejdiga och attackera med många spelare utan att gå bort oss. Vi vill att det ska se ut som under matchens sista 60 minuter mot Örebro mer än de första 30.

Vad har Saulius (x2) satt för prägel på AFCs sätt att spela fotboll tycker du?

-Vissa förändringar har man såklart gjort men man kom tillbaka till Allsvenskan genom att spela och många av spelarna som gjorde det är kvar och har satt en kultur. Jag tror inte man kan göra så mycket förändringar på så kort tid.

Om han spelar imorgon så gör Filip Dagerstål sin hundrade Allsvenska match för IFK Norrköping.
Du som följt honom under alla dessa matcher, vad säger du om Filips utveckling?

-Det är inte dåligt med 100 matcher i den åldern! Jag kan ha missat någon match men jag kommer ihåg hans första mål borta mot Halmstad 2015.

-Filip har aldrig varit bättre än i år. Han har tagit ett jättekliv och har få övermän i sitt offensiva spel där han är ett starkt vapen för oss. Han har också blivit mycket bättre i sitt presspel där han är stor och stark. Han har vuxit och är med och tar beslut i sitt spel hela tiden. Det känns verkligen som ett genombrott för honom i år.

Till sist, hur är läget i truppen inför matchen?

-Det vi vet är att Simon Thern och Kalle Holmberg missar även denna match. I övrigt får vi precis som senast avvakta matchvärmningen imorgon innan vi spikar matchtruppen. Det finns några frågetecken.

Publikinformation inför torsdagens hemmamatch mot AFC Eskilstuna.

Annonser