IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 april, 2019

Stefan Hellberg efter vinsten mot Brommapojkarna

Under tisdagseftermiddagen spelade IFK Norrköping U21-match mot IF Brommapojkarna. En match som slutade 3-1 till IFK.

IFK Norrköping tog ledningen snabbt, redan efter tre minuter frispelade Alexander Jakobsen anfallaren Pontus Almqvist som kunde runda målvakten och lägga in bollen i öppet mål. IFK Norrköping hade många lägen och tryckte ner BP som inte hade många farliga lägen i den första halvleken. IFK lyckades även efter 27 minuter göra 2-0 efter fint spel. Christoffer Nyman fick bollen i straffområdet och hittade Alexander Jakobsen på bortre stolpen som lugnt och behärskat placerade in bollen i mål. Några minuter senare var Pontus Almqvist framme med en ny fin löpning men efter den sekvensen var Pontus tvungen att gå av planen.

– Väldigt tråkigt för honom och tråkigt för oss eftersom han har haft en väldigt bra period nu. Hans snabbhet är guld värd för alla lag han spelar i, framförallt när han tar dem beslut som han tar nu, men han är tillbaka snart igen, sa Stefan Hellberg efter matchen.

Strax efter bytet kunde Christoffer Nyman nicka in trean.

– Varje minut som Totte får på plan blir väldigt bra för oss och viktig för honom. Han har varit borta ganska länge och fotboll är så att man måste vara inne i det för att det ska fungera hundra procent. Han gjorde ett fint mål idag, jättefin nick samt en nick i ribban och även en pass till Alexander Jakobsen. Han var delaktig och det gör att han växer.

IFK bytte spelare i andra halvlek, och en av dem som gick ut var IFK Norrköpings senaste nyförvärv Egzon Binaku, som fick 67 minuter i kroppen.

– Det är en spännande spelare. Han har också haft en skada här nu på slutet, men kommit tillbaka och gjort fyra träningar efter sin vadskada. Han är en snabb och rapp spelare, men vi ville inte spela honom hela matchen med tanke på att han inte varit med så länge. Det blir spännande att följa honom.

IFK Norrköping blev lite tillbakapressade på slutet. Brommapojkarna gjorde en bättre andra halvlek och fick in en boll i den 84:e minuten. Matchen slutade 3-1.

Om Isak Bergmann Jóhannesson hoppas Stefan Hellberg att FIFA godkänner ansökan så att han kan spela tävlingsmatcher i IFK Norrköping innan han fyller 18 år.

– Det vi hoppas på är att han får spela inom en snar framtid, vi hoppas vi får ett godkännande inom april månad, sa Stefan Hellberg.

Olle Peterson

Annonser