IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 september, 2022

Statusuppdatering med Jonathan Levi: “Vill alltid ha mer”

Förra veckan låg han hemma i Covid-19 – och när IFK Norrköping tog emot Kalmar FF i lördags tvingades han se på hemifrån soffan. Vi kollar läget med en tillfrisknad Jonathan Levi, som berättar om tankarna kring matchen, känslan på Södra Promenaden en matchdag, och det stundande landslagsuppehållet.

Ett par dagar efter lördagens kryss hemma mot Kalmar FF är laget tillbaka i träning, den trupp som under förra träningsveckan såg något tunn ut är än en gång så gott som fulltalig. En av de som varit frånvarande från såväl träning som match är Jonathan Levi. Han var en de fem spelare som drabbades av Covid-19 – och som följaktligen därför missade helgens match. När Glen till sist blåser av träningen kommer han joggandes för att uppdatera oss om läget.

  • Bra tack! Det har varit tuffa dagar, det var fyra fem dagar när jag ändå mådde dåligt. Sen var det inte så att jag behövde ta mig till sjukhus eller så, så jag har haft tur på den “måten” som de säger på norska. Nu är vi igång och tränar lite smått igen, så att vi lever, det gör vi, säger han. 

Sjukfrånvaron innebar att han, tillsammans med flera andra i laget, inte kunde vara på plats på arenan för att se matchen. Istället fick han se sitt lag hemifrån, något som, enligt Jonathan, i allra högsta grad påverkar hur matchen upplevs. 

  • Trist att se på hemifrån. Ska man se på utifrån vill man helst göra det på plats, och få känna atmosfären. Jag har ju en hund hemma så jag passade på att gå en tur precis innan avspark bara för att få känna lite på känslan, och se alla supportrar som är på väg till arenan. Så jag gick runt lite längs Södra Promenaden – det gav mig ändå den där matchdagskänslan. Promenaden är otrolig på det sättet. 

Jonathan förklarar vidare att när matchen väl är igång är det en stor skillnad att se på hemifrån, och att han hellre hade velat vara på sidlinjen med laget. 

  • Det blir ju mer nervositet där på sidlinjen och man är väl lite mer kritisk när man är på plats. Det är mer adrenalin kan man säga, och det vill man ju ha. Det var kul ändå för jag tycker att vi gör en bättre match än vad vi gjorde matchen innan det – vi kommer högre i försvarsspelet och vågar stå högt – och det också mot ett lag som enligt mig är ännu bättre än Malmö på att hålla i bollen och ha bollinnehav, säger Jonathan om prestationen och fortsätter: 
  • Många pusselbitar var bra, så var det verkligen. Särskilt om man tänker på läget i truppen inför matchen. 

Hur ser du som spelare på resultatet, ett kryss hemma mot Kalmar? 

  • Alla poäng är viktiga för tillfället. Sen blir det ju extra jobbigt nu för att vi faktiskt leder matchen, då känns det mer som att förlora poäng när det slutar oavgjort. Det var ju lite samma sak veckan innan i Malmö, även om prestationen där inte var bra nog känns det som att vi hade kunnat få med oss mer eftersom vi faktiskt ledde matchen. Vi vill alltid ha mer när 90 minuter passerat – men en poäng är en poäng.

Nu väntar ett landslagsuppehåll, vilket innebär lite drygt två veckor tills dess att IFK återigen spelar match. Då väntar Gif Sundsvall på bortaplan. Innan dess vill Jonathan se en hel del fart och tempo på träningarna, och därtill också hinna besöka familjen nere i Skåne. 

  • Träningarna brukar ju kunna se lite annorlunda ut med tanke på att man inte förbereder för nån match. Sen kan det bli mer taktiskt och sådär, vi har ju aldrig varit i den situationen med Glen innan. Jag tror ändå, så som jag känner honom, att det mest kommer att handla om fart, puls och tävling – sånt som man älskar som spelare och som bygger mentalitet, säger Jonathan om förväntningarna på uppehållet. 

Skönt att få vara lite ledig också?

  • Ja precis, skönt att träffa familj och vänner och sånt. För oss som inte är från stan kan det vara extra skönt att få lite extra tid ledigt – så man hinner ta sig ner till Skåne exempelvis om man gillar det. För min del blir det få lite god tid med familjen och sådär. Sen så blir det full jävla fart sen efter uppehållet. 

Annonser