IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 maj, 2023

Statusuppdatering: Ebba Handfast och Tor-Arne

Inför helgens hemmamatch tar vi pulsen på Ebba Handfast och Tor-Arne Fredheim för att såväl summera säsongsinledningen som blicka framåt på kommande spelschema. “Om vi kan fortsätta såhär tror jag att vi med marginal kommer hålla oss kvar”, säger mittbacken.

Nyligen tillfrisknad – och på det tillbaka i träning – passar vi på att ta en pratstund med Ebba Handfast. Mittbacken levererar en positiv summering kring den, lite slarvigt räknat, tredjedel av säsongen som passerat.

  • Vi har gjort det bra, när man är nykomling är det svårt att egentligen veta hur man kommer att göra det resultatmässigt. Det har varit en helt annan typ av matcher. Med det sagt har vi gjort det fint, och om vi kan fortsätta såhär tror jag att vi med marginal kommer hålla oss kvar och nå upp i det antal poäng vi vill ta.

Är det något spelmässigt som frångått dina förväntningar så här långt?

  • Det är väl ungefär som jag trott och hoppats. En sak jag imponerats av är att vi lyckats göra så många mål. Defensivt kan man ändå oftast stå emot mot bra motstånd, och då blir det extra viktigt att sätta dit chanserna när man får dem och det tycker jag vi lyckats bra med.

Damernas uppehåll är först i en bit in i juli, fram tills dess kvarstår 9 omgångar i OBOS Damallsvenskan som nu går in i en intensiv period.

  • Det är många matcher, säger Ebba och skrattar till:
  • Jag hoppas att vi efter det kommer kunna gå in i en höst där vi inte har någon kniv mot strupen och kan bygga vidare på det vi håller på med, utan att behöva tänka på kontraktet.

Statusuppdatering med Tor-Arne Fredheim:

IFK Norrköping – Vittsjö GIK, OBOS Damallsvenskan omgång 9, 21 maj 13:00, Platinumcars Arena

Annonser