1 april, 2021

Starkt andrahalvlek gav seger mot BP

En stabil defensiv och en effektiv offensiv – efter en okej förstahalvlek steppade IFK Norrköping upp och tog försäsongens andra seger: “Vi får visa upp hur bra vi kan vara i vår offensiv och vi gör tre fina mål”, sa Alva Lundin efter 3–1 (1–1) mot BP.

IFK Norrköping inledde påskhelgen på ett fint sätt på Grimsta IP under torsdagskvällen.
   Det visade kvällens bortalag tämligen omgående när Jennie Egeriis satte Josephine Frigge på prov.
   Den första halvleken böljade fram och tillbaka på samma sätt som när lagen möttes i Norrköping i februari.
   Men den här gången var det IFK som tog ledningen redan efter 13 minuter.
   Egeriis tog sig fram på vänsterkanten och hittade in till Alma Sjödahl som med vänsterfoten satte dit 1–0 vid den första stolpen.
   Däremot tog BP över mer och mer utan att för den skull skapa tillräckligt för att rucka på Sofia Hjern och IFK-försvarslinjen.
   Samma sak var det åt andra hållet. De avslut som hade målvakten koll på.
   Kvitteringen var kanske inte orättvist men kom likväl lite överraskande.
   BP satte igång en omställning med en längre boll som Hjern kom ut och rensade undan och på returen var Matilda Nildén kall nog att skjuta direkt.
   1–1 blev också pausresultatet.
   –Jag tycker att vi spelar bra fotboll stora delar av första halvleken också men vi diskuterar mer hur vi ska få stopp på deras omställningar. Vi diskuterade även att vi skulle försöka behålla mer boll inom laget, sa Alva Lundin.

Till den andra halvleken kom IFK ut med en annan energi och intensitet. Återigen var det Egeriis som hade halvlekens första chans i djupled.
   Då hade det gått två minuter.
   IFK låg tätare och stressade fram BP till fler misstag.
   Den farligaste chansen dittills tillföll hemmalaget där Hjern räddade.
   Så de berömda små marginalerna. Två minuter senare tog IFK tillbaka ledningen.
   Irma Cajlaković tog fram boll och hittade Egeriis i en ny djupledslöpning. Den här gången fick hon utdelning när hon placerade bollen i den bortre burgaveln.
   BP skapade chanser som kan kategoriseras någonstans mellan halv- och helchans samtidigt som IFKs var något mer sällan.
   Sjödahls vänsterhörna hittade pannan på Clara Flenhagen som nickade till och satte IFK till 2–1 i den 63:e minuten.
   Emelie Johansson träffade ribban, IFK såg till att hålla ledningen i sitt förvar och inkassera ytterligare en seger.

–Jag tycker vi gör en stabil insats där vi får jobba på vårt offensiva och defensiva spel. Vi får visa upp hur bra vi kan vara i vår offensiv och vi gör tre fina mål och en bra insats som vi tar med oss, summerade Alva.
   Vad är det ni gör bra?
   –Först och främst gör vi tre mål vilket är riktigt bra. Sen tycker jag även att vi försöker spela vårt spel och kommer till flertal lägen vilket vi saknat tidigare matcher.
   Defensivt släppte IFK till en del chanser men höll de farligaste från sig.
   –Defensivt kändes det stabilt men där vi ger dem flera lägen genom att vi slarvar. Utöver det gör vi en defensivt stabil insats men där vi får jobba mycket då BP är ett skickligt lag och kan flytta boll snabbt, sa Alva Lundin.

BP–IFK Norrköping 1–3 (1–1)
Träningsmatch
Grimsta IP
Mål: 0–1 (13) Alma Sjödahl (pass Jennie Egeriis), 1–1 (35) Matilda Nildén, 1–2 (55) Jennie Egeriis (Irma Cajlaković), 1–3 (65) Clara Flenhagen (Alma Sjödahl)
Varningar: BP: (44). IFK: –