20 september, 2020

Stark poäng efter sen kvittering mot Malmö

Men en hård forcering och ett uppoffrande mål så kvitterade Alexander Fransson strax innan stopptiden påbörjats. En viktig och bra poäng för ett hårt krigande IFK Norrköping.

Känslorna var såklart blandade hos hemmalaget efteråt. Missnöjda över att inte ha tagit tre poäng, men också tillfreds över attityden och mentaliteten som gav oavgjort hemma på Östgötaporten mot serieledarna.

Simon Thern var ytterst nära att ge IFK ledningen efter 13 minuter då han utnyttjade ett MFF-slarv, men han lyckades inte överlista Marko Johansson som gjorde sig stor och räddade målet med en benparad. Inget av lagen lyckades under återstoden av halvleken skapa några större farligheter, vilket medförde 0–0 i paus.

Fem minuter in i andra gav Franz Brorsson Malmö ledningen efter hörna. MFF hade mer boll, men när Rasmus Lauritsen skickades upp på topp så blev trycket än hårdare mot bortalagets backlinje. Den danske mittbacken var också inblandad i kvitteringen där Fransson vräkte sig fram och tryckte in bollen.

För andra matchen i rad fick vi se ett ”nygammalt” IFK Norrköping som likt inledningen av säsongen i juni vågade fylla på framåt, samtidigt som försvarsspelet över hela banan var starkt. Isak Pettersson i målet gjorde flera fina ingripanden när han kom ut och avvärjde, boxade och fångade in bollarna i sin trygga famn.

Matchfakta: IFK Norrköping – Malmö FF 1 – 1 (0 – 0)
Målen: 0–1 (51) Franz Brorsson, 1–1 (90) Alexander Fransson.
Varning, IFK: Rasmus Lauritsen (86). Malmö: Ola Toivonen (25), Bonke Innocent (83), Lasse Nielsen (86) och Isaac Kiese Thelin (92).
Domare: Andreas Ekberg.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson (78) – Alexander Fransson, Eric Smith, Simon Thern – Jonathan Levi (68), Pontus Almqvist (78), Ísak Bergmann Jóhannesson.
Avbytare: Julius Lindgren (mv), Henrik Castegren (78), Linus Hallenius (78), Maic Sema, Ishaq Abdulrazak, Egzon Binaku, Sead Haksabanovic (68).

Nästa match: Söndag 27 September 17.30 mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena.

Vinnare halva potten: 08186.