IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 maj, 2023

Sportslig statusrapport med Sportchef Tony Martinsson

Inför hemmamatchen mot Hammarby satte vid oss ned för en pratstund med sportchef Tony Martinsson för att prata om herrlagets inledning, den nya sportsliga strategin för IFK Norrköping och akademin.

Herrlaget har i inledningen av Allsvenskan tagit åtta poäng efter fem omgångar och sitter därmed på en femteplats i serien. Sportchef Tony Martinsson ser det som en mer än godkänd inledning, speciellt sett till problemen med kontinuitet i startelvan.

Hur ser du på vår inledning i Allsvenskan?

Sett till matcherna, där vi haft tre bortamatcher mot storlag, och inte förlorat på hemmaplan så har inledningen varit mer än godkänd. Resultat är såklart inte den enda parametern jag tittar på, jag upplever att prestationerna blir bättre och att vår lägstanivå har höjts samt att flera av de unga nyförvärven har hittat rätt.

Samtidigt har skador ruckat på kontinuiteten. Vi har haft fem olika startuppställningar och igår var det en ny fyrbackslinje när Gunnarsson kom in igen och Yahya startade för första gången. När vi får kontinuitet så kommer prestationerna bli ännu bättre. Det är viktigt med kontinuiteten, främst för alla nya spelare. Den resa vi har påbörjat nu har många nya passagerare i både truppen och på ledarsidan.

Det hände mycket i vinterfönstret med elva nya spelare in, hur kommer det sig?

IFK Norrköping ska vara ett lag som utvecklar spelare, helst unga spelare. Vi behövde föryngra truppen och samtidigt täcka upp efter spelarförsäljningar. Den långsiktiga strategin är att vi har en blandning av yngre talanger och rutinerade spelare som tillsammans skapar en professionell, tävlingsinriktad och utvecklande miljö. Glen anställdes för att se över denna utveckling samt få ett bättre resultat än förra året.

Det är väldigt viktigt att vi utvecklar spelare som individer fortsatt i framtiden. De höjer lagets prestationer och blir även intressanta för klubbar utomlands. När vi säljer en framstående spelare så gör vi det med ambitionen att på lång sikt stärka truppen och skapa bättre förutsättningar för våra unga spelare. Spelarförsäljningar måste ske för att föreningen ska fortsätta att röra sig framåt.

Apropå de unga spelarna, hur ser du som sportchef på akademin just nu?

Att det fortsatt går att nå A-truppen som en av våra egna akademispelare. Ture Sandberg och Emil Roback har gjort sina debuter denna säsong. Vi ser Emil som en av våra egna eftersom han började sin bana här. Sen har vi även förlängt avtalet med Isak Ellbring.

Vi närmar oss sommarfönstret, blir det lugnare än i vintras?

Det kommer ske en del i sommar, vi har några kontrakt som går ut och vissa spelare kan komma att behöva speltid på annan plats. Så det finns saker att göra, fotbollen är i ständig rörelse. Vi har en fin medvind i hela organisationen. Alla medarbetare jobbar stenhårt och passionerat för att utveckla föreningen och ge våra lag de bästa förutsättningarna.

 

 Köp biljetter till hemmamatchen mot Hammarby här.

Annonser