IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 april, 2024

Splittrade känslor efter IFK-debuten: “Vi kunde fått med oss mer”

Det dröjde, bromsades av en långtidsskada och har krävt en rejäl portion beslutsamhet. Nu har äntligen Isak Ssewankambo gjort allsvensk debut för IFK Norrköping. “Det var värt all väntan”, säger han efter krysset i Göteborg.

Ni kan det där med den avslitna hälsenan som tvingade Isak Ssewankambo till operation och en lång rehabprocess. Vad som kanske glömts bort på vägen är att 28-åringen från Angered aldrig gjort en allsvensk minut för IFK Norrköping.

Fram till nu.

Andreas Alm valde att matcha Ssewankambo från start på mitten i kamratmötet mot IFK Göteborg. Efter slutsignalen var det spretiga känslor att sortera för IFK-mittfältaren.

Glad över att få gjort sin första allsvenska match för IFK Norrköping – men besviken över att det inte blev mer än en poäng hem i spelarbussen.

  • Jag har väntat länge på det här. Det var olyckligt förra året, men nu är jag tillbaka och det känns speciellt. Dessutom i min hemstad, säger Ssewankambo. Men det finns också en besvikelse. Vi kunde fått med oss mer. Det är bara jobba vidare.

Vad säger du om din roll på mitten?

  • Jag ska inte sticka under stolen med att det var jobbigt, men inte så ovant. Det är en position jag haft innan. Det var skönt at ha Ismet och “Trasten” bredvid mig. De är vana och hjälpte mig.

Det känns som ni får ut varandras egenskaper på ett bra sätt.

  • Ja, men i första fick vi jaga mycket boll. I andra kom vi in i det mer och hittade lite bättre relationer. Det var positiv, tycker Ssewankambo.

Som var den som slog en fin boll till Christoffer Nyman som revs ned i straffområdet av Anders Trondsen vilket resulterade i straff till IFK.

Tim Pricas straff räddades av Elis Bishesari och trots ytterligare en handfull bra Peking-lägen att avgöra slutade matchen 1-1.

  • Den bollen, till “Totte”, har vi jobbat på på träning. Han är stark där. Han gör det jättebra att komma framför sin försvarare. Sen är det otur att vi missar. Vi kommer till lägen, det är viktigt. Vi har många chanser att vinna. Han (Bishesari) har en galen räddning på min nick.

Känslan i IFK-lägret efter slutsignalen var att de grämde sig över att det inte blev mer än en poäng i lördagens händelserika kamratmatch.

För Isak Ssewankambo fanns det även en god känsla att vara tillbaka på allvar.

  • Det är det här man kämpar för när man skadar sig. Det var nice att spela. Familj och vänner, allt möjligt, var här och tittade.

Max Watson gjorde en mycket bra insats i mittförsvaret men var kritisk till försvarsspelet vid Göteborgs kvittering.

  • Vi är besvikna på målet vi släpper in. Vi står och sover på defensivt inkast. Det svider lite, men vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen ändå.

Kan det ändå vara en poäng som stärker er på sikt?

  • Första är ganska jämn, även om de har mer boll. Vi ligger ganska bra i positionsspelet och försvarar oss bra, förutom målet då. Det är ett fint mål av “Trasten”. Redan innan utvisningen tycker jag vi kommer ut lite vassare, lite skarpare. Vi spelar bort deras press bättre och kommer in bakom deras backlinje och mittfält oftare. Vi skapar tillräckligt för att ta med tre poäng.

Fyra poäng på de två senaste matcherna, är Peking på gång?

  • I första matchen mot Malmö är det ganska okej, men vi skänker bort mål. Ser man de två sista, jämfört med Mjällby, så är det klart att det klart att det ser lite bättre ut. Mjällby var vi inte alls nöjda med och det har speglat av sig i de två senaste matcherna mot Gais och idag.

Du hade en ny partner i försvarslinjen, hur tycker du det fungerade med Amadeus?

  • Han skötte det bra. Försvarade bra, blockade skott och så vidare. Styrde och ställde. Båda han och Anton är bra kollegor där bak, tycker Max Watson.

 

IFK Göteborg-IFK Norrköping 1-1 (1-1): Allsvenskan omgång 4, 20/4 Gamla Ullevi

Målen: 0-1 (33) Arnór Traustason, 1-1 (40) Paulos Abraham.

Varningar, IFK Göteborg: Sebastian Ohlsson, Paulos Abraham, Elis Bisheasri, Anders Trondsen. Utvisning, IFK Göteborg: Anders Trondsen, två gula kort.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Amadeus Sögaard, Yahya Kalley (80) – Isak Ssewankambo (80), Ismet Lushaku, Arnór Traustason, Joseph Ceesay – Tim Prica (98), Chistoffer Nyman.

Ersättare: Marcus Baggesen (80), Isak Andri Sigurgeirsson (80), Carl Björk (98), Anton Eriksson,Ture Sandberg, Dino Salihovic, Jesper Ceesay, Laorent Shabani, David Andersson.

Domare: Adam Ladebäck.

Publiksiffra: 16 861.

 

 

 

 

Annonser