IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 september, 2021

Solidaritet med IK Sirius

IFK Norrköping laddar för fullt inför morgondagens tuffa bortamatch mellan två formstarka lag. Tyvärr kommer inget av lagens visuella stöd från läktaren bli vad det borde.

Under kvällen har IK Sirius publicerat följande information på sin hemsida: ”Publikinformation: Polisen förbjuder banderoller och större flaggor på läktarna”

Med anledning av det vill vi visa vår solidaritet med IK Sirius i denna fråga.

  • Vi har precis som IK Sirius svårt att förstå motiveringen i detta villkor och tror att beslut likt detta, som inte arbetats fram tillsammans med arrangören, har en negativ effekt och innebär en ökad risk för ordningsstörningar, säger Johan Schollin evenemangs- och säkerhetschef i IFK Norrköping.
  • Vi lägger ner mycket energi och stora resurser på att skapa välkomnande, trygga, säkra och stämningsfulla evenemang. Vi ser det som en självklarhet att det arbetas med lagförande av individer som begår brott men ställer oss emot alla typer av kollektiva bestraffningar och sättet villkorstrappan implementeras på just nu, säger Pia Berglund, styrelseledamot med ansvar för säkerhetsfrågor.

Annonser