IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 oktober, 2021

Sofia inför morgondagens final: “Jag har en bra känsla inför matchen och ser fram emot att spela den”

Det hinner inte gå mer än en vecka mellan semifinalen och finalen i Östgötacupen. Redan imorgon kväll spelar IFK Norrköping och det handlar återigen om en bortamatch – mot ytterligare en rival i Lindö FF: “Det känns alltid kul att spela en final och det är ändå en titel som står på spel”, säger Sofia Hjern.

Kvartsfinalen straffade sig IFK Norrköping igenom borta mot Mjölby FC och förra tisdagen ställdes man mot Smedby AIS i semifinalen. Väl där såg man till att slippa ytterligare en straffläggning och trots en lite trevande inledning kunde Selma Berggren, Gloria Douglas och Emelie Johansson sätta varsitt mål i matchen som slutade 3-1 till IFKs favör.

Lindö FF har spelat färdigt sin säsong i division 2 där den även i år blev en enkelserie. Fem segrar, ett kryss och fyra förluster innebar en femteplats med bara ett par poäng upp till trean Mjölby. I säsongens sista match, för lite drygt två veckor sedan, blev det 1-1 borta mot Svärtinge. Därefter har Lindö spelat sin semifinal i Östgötacupen där de med klara 3-0 hemmaslog division 1-laget BK Kenty. I kvartsfinalen dessförinnan krävdes det straffar mot BK Tinnis (seger 6-5) och i lagets första omgång vann man med 6-1 mot IFK Wreta Kloster.

Likt Smedby så är Lindö FF långt ifrån ett nytt motstånd för IFK. Förutom att de möttes i division 1 förra säsongen (där IFK vann med 6-1) har lagen sedan tidigare stött på varandra i såväl seriespel som cupmatcher.

Sofia Hjern stod i just den seriematchen säsongen 2020 och har minst sagt ett förflutet i föreningen – det är trots allt hennes moderklubb.
   Även om det skiljer ett par divisioner mellan IFK och Lindö och att det flutit ett antal möten lagen emellan är det alltid lite speciellt att komma tillbaka.

  • Det är såklart inte samma känsla och lika speciellt som det var de första gångerna efter att jag kommit till IFK – det är inte exakt samma lag och tränare längre. Men jag känner fortfarande många i laget och det är alltid speciellt att möta sin moderklubb, säger Sofia.

Det här är IFKs femte raka final i cupsammanhanget. De två senaste åren har det blivit segrar och laget har totalt fem intecknade guld. Förra året blev det en rejäl överkörning mot Rimforsa IF med hela 10-1.
   I år lär det bli tuffare.

  • Det är självklart jätteviktigt att bärga ytterligare en seger i cupen. Man vill alltid vinna de matcher man spelar men när det är en final blir det extra viktigt och vi vill visa att vi är bästa laget i Östergötland.

Vad ska ni fortsätta bygga vidare på utifrån de senaste matcherna?

  • Vi ska fortsätta spela mycket boll i högt tempo. Jag tror det är en viktig faktor att vi styr bolltempot och för matchen framåt. Precis som vi gjort tidigare ska vi spela aggressivt, hålla våra positioner, vinna mycket boll och utnyttja våra spetsegenskaper.

Det offensiva spelet och målskörden är någonting som IFK förbättrat den senaste tiden. Mot Smedby AIS blev det tre och innan det fyra borta mot Bollstanäs när kontraktet till Elitettan säkrades.

  • På så sätt tror jag vi kommer skapa flera målchanser och där är det viktigt att vi värderar våra avslut. Gör vi det kommer vi göra fler mål – precis som i de senaste matcherna, säger Sofia Hjern.

Lindö FF-IFK Norrköping
Östgötacupen (final)
Onsdagen den 26/10 kl. 19:00
Fastighetsteknik Arena
Matchen sänds på NT.se.
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovič, Gloria Douglas, Irma Cajlakovič, Erica Cunningham

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser