2 april, 2022

Sofia Hjern: “Tycker att vi står upp bra”

IFK Norrköping åkte på en uddamålsförlust i premiären av Elitettan. “Vi är det bättre laget, men gör inte mål”, säger kapten Sofia Hjern efter 0-1 mot Lidköpings FK.

Lidköpings FK, som under fjolåret höll till i toppen av Elitettan, var ett på förhand svårt premiärmotstånd.

Under matchinledningen präglades spelet av mycket kamp och lagen turades om att ha bollen.

När tempot satte sig var det IFK Norrköping som började kontrollera matchen. Forwardsparet Taylor Townsend och Lovisa Gustafsson – och högeryttern Mimmi Asperot – låste fast bollen med sin fysik, Sabina Ravnell och Selma Berggren tog sig fler gånger runt på vänsterkanten och i mitten var Elsa Burvall och My Cato aggressiva på andrabollarna.

När halvtid på första halvlek noterades hade IFK Norrköping press på gästerna, men de riktigt, riktigt farliga målchanserna saknades.

I IFK:s fina period i matchen stack gästerna istället upp i ett sällsynt anfall. Bollen hamnade hos Ronja Karlsson Törnborg som fick avslutet förbi Sofia Hjern och in i mål.

IFK reagerade bra på målet och fortsatte föra spelet, men hade fortfarande problem att sätta Lidköping på större prov.

I andra halvlek avtog IFK Norrköpings övertag och spelet jämnade ut sig. Det var inte förrän med 20 minuter kvar som IFK ökade tempot, men i straffområdet och runt det saknades den sista skärpan.

IFK försökte, men lyckades inte skapa någon större panik i Lidköpings straffområde under matchens slutfas. Efter 94 minuter blåste domaren av matchen och IFK klev mål- och poänglösa från Platinumcars Arena.

Nya tag borta mot Rävåsen nästa helg!

IFK Norrköping-Lidköpings FK 0-1 (0-1): Elitettan omgång 1, 2/4, Platinumcars Arena.

Mål: 0-1 29′.

Varningar: –

Startelvan: Sofia Hjern (K) – Irma Cajlakovic, Ebba Handfast, Clara Flenhagen, Selma Berggren (75′) – Mimmi Asperot, Elsa Burvall, My Cato, Sabina Ravnell (90′)- Taylor Townsend (69′), Lovisa Gustafsson.

Ersättare: Cornelia Baldi Sundelius, Selma Nyström (90′), Molly Wiklander (69′), Jennie Egeriis (75′), Emelie Johansson, Thilde Alvberger.