IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 november, 2021

Sofia Hjern och Lovisa Gustafsson förlänger!

Två viktiga spelare är klara för en fortsättning i IFK Norrköping. Lagkaptenen och målvakten Sofia Hjern har skrivit på för tre år och skyttedrottningen Lovisa Gustafsson är klar för två.

Sofia Hjern, 19, har samarbetsklubben Lindö FF som moderklubb och kom till IFK Norrköping inför säsongen 2019. Inför säsongen 2021 fick hon, trots sin ringa ålder, förtroendet som kapten och har varit en av spelarna som varit med och sett till att föreningen hållit sig kvar i Elitettan under debutsäsongen.

  • Jag är otroligt glad och stolt över att förlänga med IFK. Jag trivs både i laget och föreningen och det känns som vi har något stort på gång. För mig är det självklart att jag vill vara med på resan till allsvenskan. Därför ser jag fram emot att bära stjärnan på bröstet i ytterligare tre år, säger Sofia Hjern och fortsätter:
  • Jag tror mycket på denna satsning som klubben gör och om det är någon som kommer ta IFK:s damer till allsvenskan så är det Tor-Arne (Fredheim). Därför ser jag ljust på framtiden. Jag är taggad och vill bidra så mycket jag kan för att nå våra mål.

Lovisa Gustafsson kom till IFK 2018 och är också en av spelarna som varit med på IFK:s resa uppåt i seriesystemet. Med sina nio mål blev hon lagets främsta målskytt under säsongen 2021 och 27-åringen har blivit en profilstark spelare som varit viktig både på och utanför planen.

  • Jag är jättenöjd över att ha förlängt med ytterligare två år. Jag har trivts fantastiskt bra under mina fyra år i föreningen. Jag tror på IFK som föreningen och ser att vi inom de närmsta åren tar klivet upp i allsvenskan, säger den vice lagkaptenen Gustafsson.

Managern Tor-Arne Fredheim är nöjd över att ha knutit till sig två viktiga pjäser i satsningen uppåt i seriesystemet.

  • Vi visar med vår handlingskraft att vi menar allvar med vår satsning när vi skriver tre år med vår kapten och målvakt som varit eftertraktad från andra klubbar och två år med vår målskytt Lovisa som känns som en riktig IFK:are när hon varit här så pass länge som hon varit, säger Tor-Arne Fredheim.

Annonser