31 mars, 2023

Sofia Hjern efter den historiska vinsten “det bygger självförtroende och man får en bra känsla i truppen”

I snöovädret på Platinumcars Arena kunde Chelsie Dawber och Vilma Koivisto säkra en historisk 2-1 vinst för IFK Norrköping i föreningens första match i OBOS Damallsvenskan. Trots att matchen stod och vägde efter Växjös kvittering så menar målvakt Sofia Hjern att gästernas mål inte påverkade IFK mentalt.

I sin första match i OBOS Damallsvenskan tog IFK Norrköping en historisk vinst och gick från tillställningen med resultatet 2-1. Kamraterna startade starkt i snöovädret och tog tidigt ledningen i matchen genom Chelsie Dawber där hon kunde slå en boll från cirka 30 meter ut på högerkanten som sedan seglade tätt över målvaktens grepp och landade i buren. Målet var inte bara Chelsies första tävlingsmål för föreningen utan även IFK:s första damallsvenska mål. Resten av första halvleken var jämn men IFK kunde hålla i sitt övertag. I andra halvlek lyckas Växjö DFF kvittera efter ett antal goda lägen från IFK Norrköping, däribland en ribbträff från My Cato som med knapp marginal studsade utanför målet. Norrköping reagerar starkt och lyckas återta ledningen efter flipperspel i Växjös straffområde där Vilma Koivisto får in bollen i motståndarnas mål med dryga kvarten kvar. IFK kunde sedan stänga matchen och gå vinnande därifrån med 2 – 1 i resultatraden och tre poäng på kontot.

Sofia Hjern, hur har det känts efter er historiska vinst i måndags?

• Det har känts jättebra såklart, det bygger ju självförtroende och man får med sig en bra känsla i truppen och en bra start på säsongen.

Ni tar ledningen i första halvlek men Växjö lyckas kvittera senare? Hur ser du på kvitteringsmålet och er reaktion efter det?

• Själva målsituationen är en tilltrasslad situation. De spelar in bollen, Ebba försöker spela iväg den, halkar till och så så står hon (Elin Nilsson) i straffområdet fri och jag kommer försent ut så hon kan lägga in den. Såklart finns det att analysera där men jag tycker vi svarar bra på det. Det känns som att vi har en stark tro på oss själva, på varandra och på vår matchplan och spelidé. Jag tycker inte att det påverkar oss mentalt utan att vi bara fortsätter och gör det vi ska och då resulterar det i att vi gör mål.