23 april, 2022

Snöpligt förlust mot Alingsås FC – efter utvisning

IFK Norrköping förlorade snöpligt hemmamatchen mot Alingsås FC. Efter en halvlek med ett 0-0 resultat gick damerna starkt ut i andra – men en tidig utvisning visar sig bli ett alldeles för stort hinder för att lyckas bärga hem poäng.

Efter två bortamatcher i Elitettan så var det äntligen dags för IFK Norrköpings damlag att spela hemmamatch igen. Gästande Alingsås FC är ett topplag i serien och har haft en fin start på säsongen. En jämn match på förhand menade Tor-Arne Fredheim. När matchen väl sparkats igång så var motståndarna farliga. Alingsås FC hade medvind i ryggen och bjöd på en svår press som IFK inte lyckades passa sig ur.

• Vi var för omständliga med bollen, för många touch. Första halvlek var jag inte nöjd med, säger huvudtränare Tor-Arne Fredheim.

Trots detta omdöme så hade IFK en boll i nät. Taylor Townsend fick tyvärr se sitt mål bortdömt för offside och första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek började bra för IFK Norrköping, de passade sig ur pressen och skapade flera farliga lägen. Tyvärr får Mimmi Asperot sitt andra gula kort i den sextionde minuten och blir därmed utvisad.

• Det kändes som att vi kommer att vinna den här matchen. Men utvisningen blir ju avgörande, de får energi av det. Innan det har vi tagit över helt och hållet, säger Fredheim.

Trots utvisningen så säger Tor-Arne att de inte ville backa bakåt, utan snarare fortsätta gå för vinst eftersom att det är hemmaplan. Dessvärre kommer målet från gästerna, en boll passas snett inåt bakåt i straffområdet till Stina Jensen som blir matchens enda målskytt.

• Jag är i helhet nöjd med andra halvlek. Hade Taylor fått sitt mål, som var onside av tv-bilder att döma, så hade det sett annorlunda ut i andra halvlek är jag övertygad om, avslutar Tor-Arne Fredheim.

IFK Norrköping – Alingsås FC 0-1

Målen: 71´Stina Jensen

Startelvan:  Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Flenhagen, Berggren – Burvall, Cato, Ravnell – Asperot, Gustafsson Townsend

Avbytare:  Baldi Sundelius, Jeppson, Nyström(83′), Johansson, Bugre(46′), Alvberger(88′), Wiklander(72′)

Gula kort:  IFK: Ravnell

Röda kort: IFK: Asperot