IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 maj, 2022

Slutspel i eAllsvenskan väntar: IFK Norrköping går för SM-guld

IFK Norrköping vann grundserien i eAllsvenskan och nu går tåget till slutspel på Eleda Stadion som spelas under lördagen. Lucas “Afro” Wallman, Alex “Honken” Holmqvist och Simon “Erikzzon” Eriksson är redo för att vara med och tampas om SM-guldet. “Det är dags för oss att vinna”, säger Wallman.

IFK Norrköping hade en mardrömsstart i grundserien med en 0-5-förlust mot IFK Göteborg. Sedan dess har laget bara växt sig starkare och starkare tillsammans och stod till slut som segrare av grundserien i eAllsvenskan.

  • Vi var stabilast som lag och kunde hålla den stabiliteten över en hel säsong, säger Simon “Erikzzon” Eriksson.
  • Vi är väldigt duktiga som lag, har en bra lagsammanhållning och litar på varandra. Det var verkligen en laginsats. Jag tyckte inte det var någon som stack ut på något sätt utan vi gjorde det bra ihop, säger Lucas “Afro” Wallman.

Lucas “Afro” Wallman och Simon “Erikzzon” Eriksson är lagets ordinarie spelare samtidigt som Alex “Honken” Holmqvist är coach och ersättare. Alla tre är vänner sedan tidigare och har känt varandra sedan barnsben. Det gör att gruppen redan är stark sedan tidigare och de har också en bra koll på varandras styrkor och svagheter och vet hur de ska hantera dessa.

  • När den ena spelaren inte haft den bästa veckan har den andra steppat upp. De har räddat varandras skinn ett X antal gånger under säsongen. Vi hade väldigt många uddamålssegrar som är väldigt viktiga att ta, säger coach Holmqvist.

Vad har varit nyckeln taktiskt? 

  • Det taktiska har mest suttit i det mentala, att vi inte ska ge upp även fast det ser mörkt ut. Man ska kämpa till den 90:e minuten och göra sitt bästa för att kunna vända det, säger Holmqvist medan Wallman fyller i:
  • Det mest taktiska vi gjorde var nog att byta från att jag spelade första matchen till andra matchen. Jag är lite bättre på att jaga ett underläge samtidigt som Simon är lite stabilare i sitt spel vilket är bra att starta med. Det gav resultat och var nog en stor anledning till att vi vann.

Nu väntar slutspelet i Malmö där kvartsfinalen spelas på lördagen klockan 15:00 mot Djurgården. För de som inte är på plats går slutspelet att se via Youtube och Twitch.

  • Vi behöver spela våran match och får inte ge dem den matchbilden de vill ha. Jag behöver spela min match i matchen och Lucas behöver spela sin match i matchen. Då kommer vi gå till semifinal, säger Eriksson bestämt.

På grund av pandemin avgjordes slutspelet 2021 online. Men efter att restriktionerna nu släppt har arrangemanget återgått till det normala – att matcherna avgörs live på en scen där du ser dina motståndare och publiken. Det är något som IFK Norrköping ser som en fördel.

  • Vi är gamla rävar nu som varit med länge. Både jag och Simon har varit med i eAllsvenskans alla säsonger där jag också gått till slutspel alla säsonger. Det är en helt annat sak att spela på en scen – och där har vi rutin som jag hoppas blir avgörande, säger Wallman.
  • När man sitter och spelar över nätet varken hör eller ser man motståndarlaget. Vi kommer dra nytta av vår erfarenhet där då vi redan har spelat på en scen flera gånger tidigare, konstaterar Eriksson.

IFK Göteborg, Helsingborg och Örgryte är lagen som IFK Norrköping har som största hot om guldet. Men det är inget snack om saken när det gäller att det är dags för SM-guldet att hamna i Norrköping 2022. Vinnaren kommer åka hem med 100 000 kronor i prispengar.

  • Det är dags för oss att vinna. Vi har varit med varje säsong, gått långt varje säsong – men har aldrig vunnit. Nu slutade vi etta i serien med en bra säsong, så det är dags, avslutar Wallman.

Slutspel eAllsvenskan, Eleda Stadion, Lördag 14/5, Twitch & Youtube

Kvartsfinaler: IK Sirius-Örgryte SK, 14:00 – IFK Norrköping-Djurgårdens IF, 15:00 – Helsingborgs IF-AFC Eskilstuna 13:00, IFK Göteborg-Hammarby IF, 16:00.

Semifinaler: IK Sirius/Örgryte SK-IFK Norrköping/Djurgårdens IF, 17:00 – Helsingborgs IF/AFC Eskilstuna – IFK Göteborg/Hammarby IF, 18:00.

Final: IK Sirius/Örgryte SK/IFK Norrköping/Djurgårdens IF – Helsingborgs IF/AFC Eskilstuna/IFK Göteborg/Hammarby IF, 19:00.

Annonser