IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 juni, 2021

Skúlason och Norling inför träningsmatchen mot Örebro

Efter sviterna av en hjärnskakning får mittfältaren Ari Freyr Skúlason äntligen dra på sig IFK-dressen i träningsmatchen mot Örebro. ”Jag vill se det vi har tränat på i vårt offensiva spel och att de defensiva omställningarna sitter”, säger han inför matchen.

IFK-mittfältaren Ari Freyr Skúlason ådrog sig en hjärnskakning i matchen mot Degerfors och missade därför matcherna mot Varberg och Elfsborg. Sommaruppehållet kom perfekt för 34-åringen som nu känner sig redo för spel.

  • Det känns jättekul att få spela igen och det var skönt med ledighet. Jag behövde det. Med tanke på att jag kom direkt från en säsong i Belgien också utan uppehåll och gick direkt in i Allsvenskan var det även bra för en kropp i min ålder att ha lite ledigt, säger Ari med ett leende och fortsätter:
  •  Sen får man alltid den där känslan efter två veckor att man måste röra vid en boll.

Siktet är naturligt inställt på den allsvenska återstarten mot Malmö den 3:e juli. Men innan dess väntar en träningsmatch mot Örebro på torsdagen på Platinumcars Arena.

  • Självklart siktar man alltid på ligamatcherna men samtidigt måste vi fokusera på oss. Det har vi jobbat på nu de senaste månaderna och är det vi ska fokusera på i den här matchen också. Sen är det viktigt att så många som möjligt kan få minuter då det är viktigt att ha så många spelare som möjligt redo.

Vad vill du se av er i träningsmatchen mot Örebro?

  • Jag vill se att det vi har tränat på i vårt offensiva spel och hur vi är med i de defensiva omställningarna sitter. Men det som jag längtar efter mest är att se relationerna mellan spelarna och hur vi spelar ihop som ett lag. Vi har tappat en bra spelare i Sead (Haksabanovic) och nu får vi se hur vi ska lösa det.

Tror du att kollektivet blir nyckeln nu?

  • När man har en sådan kvalitetsspelare som gjort så många mål, assist och har det lilla extra krävs det att andra spelare växer och tar den rollen. Men sen handlar det mesta om kollektivet och hur vi spelar som lag.

IFK Norrköping – Örebro SK: Träningsmatch, 24/6 kl 13.30

  • Matchen sänds av Norrköpings Tidningar på nt.se. 
  • De årskortsinnehavare som anmälde intresse och ska gå på matchen släpps in genom entré 2 & 7 från klockan 12.30. Tänk på att hålla avstånd till dina medsupportrar under hela evenemanget. Handsprit finns vid alla entréer, kiosker och toaletter.
  • Har du frågor, kontakta info@ifknorrkoping.se.

Annonser