11 september, 2021

Skúlason efter 1-1 mot Malmö: “Det var viktigt för oss”

Efter att ha varit i väg och spelat VM-kval med det isländska landslaget fick Ari Skúlason hoppa in och vara med och kämpa till sig en poäng efter 1-1 mot Malmö FF borta. “Kroppen har tagit det helt okej”, säger han efter slutsignalen på Eleda Stadion.

Efter att ha spelat matcher med det isländska landslaget var Ari Skúlason tillbaka i Norrköping under fredagen för uppladdningen inför matchen mot Malmö FF. Med sig hem hade han en förlust mot Rumänien med 0-2, en förlust mot Tyskland med 0-4 och ett avgjort resultat mot Nordmakedonien.

• Det blir så när man är i väg med landslaget. Det blir inte så mycket vila. Kroppen har tagit det helt okej. Jag snackade med Rikard igår (fredag) och sa att jag kände mig bra och om jag behövdes så var jag redo, säger Skúlason.

Och så blev det. Snabbt fick han ladda om från landslagsspel till klubblagsspel för att hoppa in i den 50:e minuten då Viktor Agardius klev av med en befarad hjärnskakning. Innan dess hade han suttit på bänken i första halvlek och sett lagkamraten Totte Nyman lägga en straff till höger om Malmös målvakt – som räddades.

• Det är kul att Totte kunde fortsätta spela så bra i 90 minuter trots straffen. Det var viktigt för oss och han är viktig för oss. Jag tycker vi kommer tillbaka bra i matchen med fina kombinationer och där vi spelar ett bra försvarsspel, konstaterar Skúlason.

Efter att Skúlason kom in i matchen satte Malmö 1-0 i den 59:e och det blev en tung uppförsbacke för IFK Norrköping. Laget hamnade efter i pressen och hade svårt för att lyfta laget snabbt efter att skåningarna haft en längre press. Några offensiva byten gjordes och IFK fortsatte kämpa för att komma närmare en kvittering.

• Jag kom in i ett läge där man inte visste vart matchen var på väg. Adi Nalic gör ett väldigt fint mål och det får man ge honom en ros för. De har träffar i stolpen och ribban och vi får inte riktigt tag på dem efter det. Vi gör ett bra jobb offensivt men kommer till lite halvbra lägen, säger Skúlason.

Men IFK gav inte upp. I den sista tilläggsminuten klev Samuel Adegbenro fram och nickade dit 1-1.

• Det är fantastiskt att vi fick med oss en poäng. Det är viktigt för vårt självförtroende att ha tagit fyra poäng mot Malmö, avslutar Skúlason med ett stort leende.

Malmö FF – IFK Norrköping 1-1 (0-0): Allsvenskan, Eleda Stadion 11/9 2021.

Mål:MFF: Adi Nalic 59´IFK: Samuel Adegbenro 95´

Varningar: MFF: Anel Ahmedhodzic, Martin Olsson, Malik Abubakari, Søren Rieks. IFK: Kristoffer Khazen

Startelvan: Oscar Jansson –  Marco Lund 66´, Henrik Castegren, Linus Wahlqvist 90´ –  Kristoffer Khazeni 66´, Alexander Fransson, Abdulrazaq Ishaq, Viktor Agardius 50´ – Samuel Adegbenro, Totte Nyman, Jonathan Levi.

Ersättare: Julius Lindgren, Theo Rask 90´, Yahav Gurnfinkel, Maic Sema 66´, Carl Björk 66´, Ari Skúlason 50´, Yahav Gurfinkel, Johannes Bjarnason.

Kort summering av matchen: Det var en händelserik första halvlek där IFK Norrköping blev tilldömd en straff.  Totte Nyman försökte placera i det högra hörnet men Malmös målvakt Diawaras räddade. Vi har sedan några bra lägen – men kommer inte riktigt fram i den sista tredjedelen av banan. I andra halvlek är det Malmö som får momentum i matchen och styr spelet. Efter ett hårt tryck från hemmalaget kommer också 1-0. Därefter är det en kamp mot klockan för att få in en kvittering. I den sista tilläggsminuten kvitterar IFK genom Samuel Adegbenro – och vi får med oss en poäng hem.