20 november, 2019

Skrabbs Finland klart för EM och Haksabanovic målskytt för Montenegro

Under det gångna landslagsuppehållet var det sex spelare från IFK Norrköping som representerade sina länder. Här kommer en sammanfattning av alla IFK-spelares matcher.

Simon Skrabb
Finland är klara för sitt första EM-slutspel någonsin efter 3-0 hemma mot Liechtenstein. Simon Skrabb blev inbytt i matchminut 78 när avancemanget säkrades i Helsingfors.
I den avslutade kvalmatchen ställdes man mot Grekland på bortaplan. Grekland vann matchen med 2-1 och Skrabb spelade 77 minuter.

Sead Haksabanovic
Montenegro gick på en riktigt stjärnsmäll när England vann med 7-0 i EM-kvalets sista match. Sead Haksabanovic gick dock av planen med högst snittbetyg i bortalaget enligt WhoScored.
I veckans andra match träningsspelade man mot Vitryssland. Montenegro vann med 2-0 och det var Sead som dunkade in matchens andra mål.

Lars Krogh Gerson
Gerson spelade på nytt två gånger 90 minuter i EM-kvalet med sitt Luxemburg. I den första matchen ställdes man mot Serbien där man förlorade med 3-2. I den andra matchen tog man emot Portugal på hemmaplan där portugiserna drog det längsta strået och vann med 2-0.

Alfons Sampsted
Alfons och hans isländska U21-landslag reste till Italien för att fortsätta sitt EM-kval. Italienarna vann med 3-0 och Alfons spelade hela matchen. Island ligger just nu på tredje plats i sin grupp.

Manasse Kusu
Det svenska U19-landslaget lyckades tyvärr inte kvalificera sig till nästa runda i sitt EM-kval. Man spelade tre matcher i Gävle och Sandviken och tog fyra poäng i matcherna mot Slovenien, Estland och Ukraina. Manasse spelade 90 minuter i alla tre matcherna.

Isak Bergmann Johannesson
Även Islands U19 spelade tre matcher och lyckades till skillnad från Sverige kvalificera sig till nästa runda. Man började med en förlust mot Belgien innan det togs två raka segrar mot Grekland och Albanien.
Isak startade alla matcher och blev i 5-2-segern mot Grekland noterad både för mål och assist.

Dessutom skickar vi ett stort grattis till det svenska A-landslaget med Maths Elfvendal, Dale Reese och Daniel Ekvall i ledarstaben som kvalificerade sig till nästa års EM-slutspel!