9 april, 2022

Skön storseger i bortapremiären

IFK Norrköping reste till Karlskoga med siktet inställt på tre poäng mot nykomlingen Rävåsens IK. Det blev en ensidig historia som IFK Norrköping vann med 8-0.

Rävåsens IK, som flyttades upp till Elitettan efter att ett lag dragit sig ur, fick en tuff start i seriespelet förra helgen. Mallbacken vann med 7-0 och det blev inte roligare idag. IFK Norrköping var taggat efter premiärförlusten förra helgen och rivstartade matchen.

Redan efter fem minuter kom 0-1. Sabina Ravnell hade tagit sig in från vänsterkanten in i straffområdet och fanns på plats för att volleyskjuta in IFK Norrköpings första mål i Elitettan 2022. Fin assist av Lovisa Gustafsson.

Lovisa Gustafsson sköt i ribban så målet skakade i den 10:e minuten, men fick in bollen bara två minuter senare. Mimmi Asperot slog ett lågt inspel från höger som Gustafsson inte hade några problem att styra i mål från nära håll.

Därefter var det Asperots tur att göra sitt första IFK-mål i Elitettan. Asperot löpte ifrån försvaret på en djupledsboll och satte 0-3 säkert vid stolpen.

Bara två minuter senare, i minut 22, var det dags för 0-4. Asperot slog inlägg från höger som Lovisa Gustafsson petade i mål vid bortre stolpen.

Därefter dröjde det tre minuter till 0-5. Gustafsson tryckte sig fram i straffområdet och spelade snett inåt bakåt där My Cato dök upp och bredsidade bollen i mål.

0-5 efter 25 minuter, och fler mål blev det inte i första halvlek. Mimmi Asperot var otroligt nära 0-6 med ett tungt distansskott, men kryssribban räddade hemmalaget.

Inledningen av andra halvlek var intensiv, och den enda period där Rävåsen kom upp lite i planen. Det var nära en reducering men ramen räddade IFK Norrköping från 1-5.

I den 63:e minuten kom 0-6 efter en märklig situation. Taylor Townsend, hårt uppvaktad av försvarare, vände upp i straffområdet och dunkade bollen i krysset. Mycket snyggt, men domaren blåste straff innan bollen gått i mål och Townsend såg istället till att sätta en otagbar straff intill stolpen. Townsend gjorde som Asperot – sitt första IFK-mål i Elitettan.

Townsend var glödhet i andra halvlek och gjorde både ett och två mål till. I den 74:e minuten nickade hon in Irma Cajlakovics frispark, och i den 81:a minuten fullbordade hon sitt hattrick när hon plockade ned Asperots inlägg och tryckte dit ett hårt, lågt avslut i mål.

Summerat var det en bra bortapremiär av IFK Norrköping, som också fick se några minuter av den nya nummer 7 – nyförvärvet Azumah Bugre.

Nästa match är borta mot Mallbacken på torsdag – Framåt, Kamrater!

Rävåsens IK-IFK Norrköping 0-8 (0-5): Elitettan omgång 2, 9/4, Kemab Arena (Karlskoga).

Målen: 0-1 Sabina Ravnell 5′, 0-2 Lovisa Gustafsson 12′, 0-3 Mimmi Asperot 20′, 0-4 Lovisa Gustafsson 22′, 0-5 My Cato 25′, 0-6  Taylor Townsend 64′, 0-7 Taylor Townsend 74′, 0-8 Taylor Townsend 81′.

Startelvan: Sofia Hjern (K) – Irma Cajlakovic (76′), Ebba Handfast, Clara Flenhagen, Selma Berggren – Mimmi Asperot, Elsa Burvall (76′), My Cato (59′), Sabina Ravnell (46′) – Taylor Townsend, Lovisa Gustafsson (46′)

Ersättare: Cornelia Baldi Sundelius, Selma Cajlakovic (46′), Amanda Jeppson (76′), Emelie Johansson (59′), Azumah Bugre (76′), Molly Wiklander (46′).