IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 juli, 2019

Skön 2–0-vinst för IFK mot Saint Patrick’s

Ett IFK som vågade gå in och spela sitt eget spel från minut ända fram till slutet gjorde att laget fick med sig ett bra resultat. “Ja, vi gjorde jobbet i en ganska så bra bortamatch”, tyckte managern Jens Gustafsson efter sköna 2–0 i Dublin.

DUBLIN, IRLAND
IFK var förvarnat om vad som väntade på Richmond Park i Dublin. En kokande gryta med hemmafans som kunde få till ett tryck mäktigt nog att skapa fördelar åt hemmalaget.
      Men Saint Patrick’s FC fick slita hårt.
      För gästerna, som dagen till ära visade upp sig i sitt nya blågula ställ, tog kommandot och trillade boll snabbt på den fina gräsmattan.
      Behärskat och kontrollerat.
      Även i duellspelet visade man sig starka och vek inte en millimeter.
      Blev det den typ av match som ni förutspått?
      – Vi visste ju inte alls vad detta var för motstånd, men vi hade ju en viss känsla av vad det kunde bli. Här mötte vi ett lag som inte riktigt uppträder som dom lagen vi är vana vid att möta, så det var väldigt viktigt för oss att tro på oss själva och göra det vi är bra på för att ta oss in i matchen. Det tyckte jag vi lyckades ganska bra med, svarade Jens Gustafsson.
      Bara att instämma.
      Även efter paus kom IFK ut med samma frenesi i spelet. Tio minuter in bröt Alexander Fransson ett uppspel en bit in på offensiv planhalva innan han satte fart och hittade Simon Thern med en diagonal pass.
      Den gode Thern fick gott om tid med bollen till vänster inne i straffområdet och kunde pricka in den invid den främre stolpen bakom en felpositionerad Brendan Clarke.
      De rödtröjade hemmaspelarna var inte ofarliga och stack upp i sina omställningar. Närmast var Ian Bermingham (71) som tvingade Isak Pettersson till en jätteräddning.
      I anfallet efter träffade Jordan Larsson stolpen efter en fin överlapp med inhoppande Kalle Holmberg som bytte av Christoffer Nyman.
      Med fem minuter kvar av ordinarie tid avgjordes matchen när Kasper Larsens nick på Gersons hörna skarvades in i eget mål av Lee Desmond.
      Chanser till ytterligare mål för bägge lagen fanns, men 0–2 slutade matchen.
      – Vi kom till väldigt många målchanser och borde kanske gjort något mål till om vi väljer att vara kritiska, men i övrigt så är jag väldigt nöjd och stolt över hur laget uppträdde. Vi gjorde jobbet idag i en ganska så bra bortamatch där vi spelade en fotboll vi vill stå för, menade Jens Gustafsson.
      Lycklig över hur fokuserat samtliga hans mannar arbetade för laget bästa.
      – Ja, det är ett bra resultat som vi har med oss in i halvtid och nu ser vi fram mot returen. Men däremellan har vi en fight mot Östersund som vi också ser fram mot, sa Jens Gustafsson.
      Som också hyllade bortaföljet, drygt 300 röststarka IFK-supportrar som hördes.
      – Fantastiskt kul att se så många som har tagit sig hit och som stöttade oss hela matchen igenom, berömde Jens Gustafsson avslutningsvis.
     
Matchfakta: Saint Patrick’s FC – IFK Norrköping 0 – 2 (0 – 0)
Målen: 0–1 (55) Simon Thern, 0–2 (85) självmål.
Varning, Saint Patrick: Jamie Lennon (13). IFK: Kasper Larsen (24) och Alexander Fransson (62).
Domare: Lionel Tschudi, Schweiz.
Publik: 2 500.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson (75), Simon Skrabb (86) – Christoffer Nyman (69), Jordan Larsson.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Egzon Binaku (86), Kalle Holmberg (69), Ian Smith, Andreas Blomqvist, Sead Haksabanovic (75).
     
     
Text: Jonas Nordholm och Robin Bornehav
     
Foto: Laszlo Geczo/Inpho Photography, Dublin Ireland

Annonser