IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 oktober, 2023

Sigurgeirsson: “det ska bli väldigt kul att få spela på Platinumcars Arena igen”

En svag andra halvlek gjorde att BK Häcken tillslut vann med 4-1 mot IFK Norrköping nere i Göteborg. Kamraterna står nu inför två raka hemmamatcher och det är ett guldjagande Malmö FF som står först på tur. “Det var en månad sen vi spelade hemma sist så det ska bli väldigt kul att få spela på Platinumcars Arena igen”, säger Ísak Andri Sigurgeirsson inför stormatchen.

Efter en tyngre period resultatmässigt kommer IFK Norrköping äntligen hem till Platinumcars Arena för hemmamatch mot Malmö FF söndag 15:00.

Ísak Andri Sigurgeirsson fullföljer sin egna avslutsträning efter ordinarie fotbollspass med laget innan han berättar om samspelet med kamraterna på plan. Islänningen som värvades i somras har gjort två mål på sina tre senaste matcher, ett tecken på att han nu blivit mer integrerad i laget enligt honom själv.

  • Det känns bra att ha kommit in i laget på det spelmässiga planet, jag förstår mina medspelare bättre och de vet vilken spelare jag är och hur jag lirar. Det gör att jag kommer mer till min rätt ute på planen. Det är en pågående process ska sägas men samspelet fungerar bra nu.

Tre matcher återstår för laget, Ísak har ett klart mål för dem och den kommande säsongen.

  • Jag ska med kraft ta mig an de tre sista matcherna på säsongen, försöka göra min grej och sen jobba stenhårt under försäsongen för att ta nästa steg 2024.

Två hemmamatcher återstår och yttern har saknat inramningen på Platinumcars Arena.

  • Det känns bra inför matchen. Det var en månad sen vi spelade hemma sist så det ska bli väldigt kul att få spela på Platinumcars Arena igen. Vi möter ett bra lag så jag tror det kommer bli en sevärd match.

IFK Norrköping

Från sin åttonde plats har IFK tre poäng upp till Hammarby direkt ovanför och tre poäng ner till Sirius som jagar bakom.

Mot Häcken gjorde Totte Nyman sitt åttonde mål för säsongen, hittills har det blivit fyra nickmål och två med varsin fot för vår kapten.

Tabelläget: 8:a – 38 poäng – 41 mål/39 insläppta – 11 – 5 – 11

Flest mål: Arnor Traustason och Christoffer Nyman 8 st

Flest framspelningar: Vito Hammershoy-Mistrati 6st

Malmö FF

Två poäng upp till serieledande Elfsborg och fyra poäng ner till Häcken på tredjeplats. Så ser utgångsläget ut för skåningarna som redan säkrat europaspel för 2024.

Malmös Isaac Kiese Thelin leder Allsvenskans skytteliga på 13 mål. Åtta av dessa gjorde han i de första fem omgångarna och anfallaren har nu gått mållös i fem raka matcher.

Tabelläget: 2:a – 58 poäng – 58 mål/23 insläppta – 18 – 4 – 5

Flest mål: Isaac Kiese Thelin 13st

Flest framspelningar: Oliver Berg 8st

IFK Norrköping – Malmö FF: Allsvenskan omgång 28, söndag 29/10 klockan 15.00, Platinumcars Arena. 

Annonser