IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 september, 2022

Sigurdsson redo inför Hammarby: “Vi behöver spela med hjärtat”

Arnor Sigurdsson har gjort mål i sina fyra senaste spelade matcher. Nu hoppas han att målskörden ska fortsätta mot Hammarby – och också resultera i tre poäng för IFK. “Det är poängen vi behöver plocka in imorgon”, säger 23-åringen.

Arnor Sigurdsson har gjort mål i de fyra senaste matcherna som han varit tillgänglig för spel. Senaste målet kom i torsdagens 2-0-seger mot Täby i Svenska Cupen. Han hoppas att målskörden ska fortsätta i måndagens allsvenska möte med Hammarby IF  – och att det också ska resultera i tre poäng.

  • Det är bra för mig att ha kommit igång med målskyttet och det känns bra att kunna hjälpa laget. Men samtidigt har vi inte fått med oss resultaten vilket är det viktigaste. Det är poängen vi behöver plocka in imorgon, säger Sigurdsson efter söndagsträningen.

Men ditt målskytte kanske kan visa vägen till nästa trepoängare? 

  • Ja, jag hoppas det. Jag tycker att vi bygger upp vårt spel mer och mer, har en cupmatch-seger i ryggen och hade otur mot Varberg. Vi går i rätt riktning och ska ta med oss de bra sakerna vi gör och fixa det vi behöver göra bättre.

Vad tycker du att ni behöver förbättra för att få med en vinst mot Hammarby imorgon?

  • Jag tycker att vi gör en del dumma misstag som straffar sig mot bra lag. Vi måste sluta med det. Vi vet att vi har en bra kvalitet i gruppen och kommer göra mål. Så det handlar om att vara fokuserade och hålla nollan, konstaterar Sigurdsson och kollar ut över arenan innan han fortsätter:
  • Jag tror det är väldigt viktig att inte släppa in några mål.

Vad har du för förväntningar på morgondagen? 

  • Jag är riktigt taggad. Det kommer vara mycket folk här och vi har förberett oss bra den här veckan. Vi behöver kämpa för varandra och spela med hjärtat.

I cupmatchen mot Täby fick Sigurdsson dra på sig kaptensbindeln – och han är också onekligen en av spelarna som visat upp ledaregenskaper med sitt agerande på planen.

  • Det var en ära för mig att få vara kapten. Det är första gången jag varit kapten här och det betyder mycket för mig, säger Sigurdsson och fortsätter:
  • Jag försöker vara en ledare på planen och använda min rutin från att ha spelat på en högre nivå. Jag har spelat några stora matcher och kan ta användning av det här. Sen har vi många ledare i den här gruppen.

Samtidigt har du också fått tre gula kort på fem allsvenska matcher på grund av det.

Sigurdsson skrattar till innan han svarar.

  • Den första matchen jag kollade på var mot Malmö när jag inte var tillgänglig själv. Då tyckte jag att vi var väldigt mjuka i vårt spel. Jag tänkte väl att vi behövde vara lite mer “douchebags” och tog på mig den rollen själv. Då blev det några gula kort. Det var några viktiga matcher, men samtidigt borde jag inte ha dragit på mig så många gula kort som jag gjorde.

Men du ger energi till laget på grund av det också.

  • Exakt. Det är det som är viktigt. Energin börjar också sprida sig så det är inte bara jag som skriker på domaren. Då är det också svårare för domaren att ge ut de gula kortet.

IFK Norrköping – Hammarby IF: 5/9 klockan 19.10, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

Annonser