IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 maj, 2023

Sigurdsson inför Hammarby “Förra hemmamatchen mot Hammarby är ett fint minne”

Efter 1-1 mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi vänder kamraterna från Peking hem till Platinumcars Arena. Motståndarna Hammarby dyker upp redan på torsdag. “Förra hemmamatchen mot Hammarby är ett fint minne, det var en fantastisk match med lika fint stöd.”, säger Arnór Sigurdsson när han minns tillbaka på 4-1 segern i höstas. Längst ner finns även en videointervju med Arnór Traustason.

I den sjätte omgången av Allsvenskan får IFK Norrköping besök av Hammarby IF. Stockholmslaget har inlett säsongen svajigt och förlorade med flera mål mot konkurrenterna Malmö FF, BK Häcken och AIK. Stockholmarna innehar därmed åttonde plats i tabellen, två poäng bakom tabellfemman IFK Norrköping.

Arnór Sigurdsson inför matchen

  • Jag gillar träningsupplägget när det är tätt matchande, vi är fotbollsspelare för att vi älskar att spela matcher.
  • Senast mot Göteborg var det väldigt fysiskt, mer dueller än fotbollsspelande. Så kommer det inte bli mot Hammarby.
  • De har släppt in många mål, men det ändrar inte något för oss. Vi ska fortsätta att leta ytor och springa för varandra.
  • Förra hemmamatchen mot Hammarby är ett fint minne, det var en fantastisk match med lika fint stöd. Vi vet att läktarna kommer sjunga fram oss imorgon och det gör oss väldigt taggade.
  • Vi älskar att spela dessa matcher, publiken älskar att se oss spela dessa matcher. Skaffa biljett om du inte redan har gjort det!

Motståndet

  • Hammarby har efter fem omgångar spelat in sex poäng. Två vinster och tre förluster med en målskillnad på -2.
  • Poängbäst i “Bajen” är montenegrinen Viktor Dukanovic med tre mål.
  • Förra året var Hammarby ett defensivt stabilt lag men i inledningen av denna säsong har laget släppt in 10 mål på sina fem matcher, jämfört med 27 insläppta i Allsvenskan 2022.

IFK Norrköping – Hammarby IF: Allsvenskan omgång 6, torsdag 4 maj klockan 19.00, Platinumcars Arena, discovery+

Annonser