IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 augusti, 2022

Shabani inför Varbergs BoIS på bortaplan: “Gäller att åka dit och vara mentalt förberedd”

Bortamatch väntar på naturgräs mot ett Varbergs BoIS som ligger tolva med samma poäng som IFK Norrköping. “Vi måste attackera boxen och vara med på situationer som skapas lite här och där och då se till att vara först på bollen”, säger Laorent Shabani inför mötet.

Laorent Shabani anslöt till IFK Norrköping från IK Sirius under sommarfönstret och har fått förtroende sedan han tog klivet in i föreningen. För varje dag som gått har han kommit in i det mer och mer – även om han trycker på att det fortsatt finns förbättringspotential.

  • Resultaten har inte gått vägen och detsamma gäller min prestation. Men man känner ändå gott mod inför framtiden. Humöret är uppe och vi tränar på bra, säger han efter ett soligt gräspass på Himmelstalund.

Du har fått förtroende från start. Hur känns det? 

  • Såklart betyder förtroende skitmycket. man gör allt för att få spela. Även när det inte går riktigt som man vill så gäller det att fortsätta kämpa och se ljuset.

Nu väntar den allsvenska tabelltolvan Varbergs BoIS på bortaplan. Ett lag man inte ska underskatta och där en seger innebär ett kliv upp från lagen i botten av tabellen.

  • Varberg är ett lag som gillar att få en matchbild som gynnar deras sätt att spela fotboll. Det är inte alltid så snyggt och fint. Det gäller att åka dit och vara mentalt förberedd. Vi måste vara med på den fajten de vill bjuda upp till. Det handlar om mental styrka och mod, säger Shabani.

Vad är viktigt för att IFK:s spel ska funka?

  • Det är på gräs och jag vet inte hur deras gräsmatta ser ut. Men det blir viktigt för oss att spela vårt spel. Sen kommer inte allting se ut exakt som vi vill och det gäller att hantera det. Vi måste attackera boxen och vara med på situationer som skapas lite här och där och då se till att vara först på bollen. Det är så matchen kan avgöras.

Under hela veckan inför matchen har laget tränat på naturgräsplanerna på Himmelstalund för att förbereda sig på underlaget inför söndagen.

  • Det är jättebra att få in gräskänslan en vecka innan så man inte kommer dit och är ovän med bollen direkt.. Jag har också varit här på Himmelstalund flera gånger och det är en otroligt vacker anläggning, avslutar Shabani med ett leende.

Varbergs BoIS – IFK Norrköping: 28/8 klockan 15.00, Allsvenskan, Varberg Energi Arena, Discovery+.

Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Annonser