Sex olika målskyttar när IFK Norrköping gick till gruppspel i Svenska Cupen

Under onsdagen reste IFK Norrköping till Medelpad för att ställas mot IFK Timrå på Timrå IPs konstgräs.

Efter halvtimmen spelad började det viskas på läktarna på Timrå IP:
”-Det är fortfarande 0-0, det kan gå!”.
”Ja, Giffarna Sundsvall åkte ur i den här omgången för ett par år sedan”.

Efter dessa viskningar dröjde det dock inte många minuter innan IFK Norrköpings målproduktion startade när Kalle Holmberg gjorde kvällens första mål i matchminut 34.
Innan halvtidssignalen ljöd hade även de två framtidsnamnen Manasse Kusu och Isak Bergmann Johannesson skrivit in sig i protokollet med varsitt mål och matchen kändes avgjord redan i paus.

I den andra halvleken blev skillnaden mellan lagen än tydligare – vilket inte alltid är självklart i den här typen av match.

”Kollar du på de andra resultaten ikväll så är det inte många resultat som är så här klara”, sa Jens Gustafsson.

Division 2-laget IFK Timrå kroknade och Allsvenska IFK Norrköping rullade runt.
Andreas Blomqvist satte 0-4 tio minuter in i halvleken innan Timrå fick in en reduceringsboll när Oskar Nordlund slog in sin egna retur.

Kevin Alvarez fick i sin tävlingsdebut för IFK Norrköping sätta 1-5 med en snygg språngnick på hörna innan de två inbytta löftena Pontus Almqvist och Carl Björk spelade sig fram till slutresultatet 1-6.

Jens Gustafsson var nöjd efter matchen

-Det är en bra insats över 90 minuter. Det är alltid tuffa matcher att gå in i men vi gör det med en bra attityd och vinner komfortabelt med många mål.

-Vi har en bra ödmjukhet matchen igenom och håller koncentrationen uppe förutom en liten period i samband med deras mål, utöver det är jag väldigt nöjd med hur vi genomför matchen.

Det var många nya spelare i startelvan jämfört med den senaste matchen och dessutom sex olika målskyttar.

-Det är många spelare som inte fått spela så mycket den senaste tiden som kommer in och gör det väldigt bra idag – det betyder inte bara mycket för kvällens resultat utan även för kommande år, avslutar Jens.

Matchfakta: IFK Timrå – IFK Norrköping 1 – 6 (0 – 3)
Målen IFK Norrköping:
 0–1 Kalle Holmberg, 0–2 Manasse Kusu, 0-3 Isak Bergmann Johannesson, 0-4 Andreas Blomqvist, 1-5 Kevin Alvarez, 1-6 Carl Björk.