5 november, 2023

Sent poängtapp i Vittsjö

IFK Norrköping radade upp lägen men gav bort chansen som slutligen blev mål när de förlorade med 1-0 mot Vittsjö på bortaplan.

Första halvlek börjar jämnt mellan IFK Norrköping och Vittsjö men kamraterna är det lag som växer in i matchen då man kan matcha det tuffa spelet på den mycket sura gräsmattan. Leidhammar och Koivisto har tidigt två avslut som räddas och tre hörnor på rad sätter verkligen hemmalaget på prov som de med en hel del tur lyckas freda från mål. Vittsjö försöker komma runt på kanterna men IFK:s försvarare är påkopplade och är snabba på att reagera på djupledsbollar och inlägg. Första halvlek slutar 0-0 lika med IFK mersmak.

IFK kommer in starkt i andra halvlek och Sabina Ravnells inlägg hittar Chelsie Dawber men hennes avslut blockeras, bollen far ut till Koivisto som även hon avslutar på blockerande spelare. Pressen fortsätter och My Cato får ett läge kort därpå när bollen går snett inåt bakåt men kaptenens avslut går högt över. Senare får Lovisa Gustafsson chansen, hon driver upp längs kanten, viker in och avslutar men likt förra chansen så går bollen över ut till inspark. Gräsplanen som är tung av väta tar ut sin rätt på spelarna och runt den sjuttionde minuten får hemmalaget till en period av farliga chanser men IFK håller undan. Mycket tack vare Sofia Hjern som räddar skott bara meter från mål och tidigt lyckas läsa en djupledsboll som hon lugnt passar vidare till Handfast framför framrusande anfallare. Matchen ser ut att sluta mållöst men Vittsjö får sin chans från ingenstans. Sarah Stratigakis tar bollen från Irma Cajlakovic nära Hjerns mål och kanadensiskan gör inga misstag när enkelt slår in bollen till 1-0. IFK försöker hämta upp men misslyckas med att skapa en vass chans och får se sig stulna på poängen.

Nya tag i säsongens sista match mot Hammarby på Platinumcars Arena den 11:e november.

Vittsjö GIK – IFK Norrköping 1-0 (0-0): OBOS Damallsvenskan omgång 25, Vittsjö IP, 5 november

Mål: 1-0 Sarah Stratigakis (86′)

Varningar IFK: Svea Rehnberg (41′)

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Jennie Egeriis (78′) – Sabina Ravnell (63′), Vilma Koivisto (85′), My Cato (K), Svea Rehnberg (46′) – Wilma Leidhammar, Lovisa Gustafsson (63′)

Ersättare: Emma Lind, Freja Lindwall, Elsa Burvall (78′), Viktoria Veber (63′), Azumah Bugre (85′), Lisa Johansson (63′), Chelsie Dawber(46′)