IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 juli, 2020

Sent mål räddade en poäng mot MFF

Pontus Almqvist såg med sitt 1-1-mål i den 88:e minuten till att förlustnollan fortsatt är intakt för IFK Norrköping i Allsvenskan 2020.

Inledningen av första halvlek var avvaktande där IFK Norrköping och Malmö FF verkade ha respekt för varandra. Lagen turades om att känna på bollen och laget utan bollen sjönk hem och krympte snarare än att försöka pressa till sig bollen.

Malmö FF tog över mer ju längre halvleken gick, men varken de ljusblå eller det för kvällen röda IFK tog sig till några riktigt heta chanser. Det första avslutet som ställde till problem för någon av målvakterna var i den 30:e minuten när Smith drog till med ett hårt distansskott som Dahlin fick lite problem med.

I den 36:e minuten spräckte MFF nollan. Efter lite flipperspel i IFK:s straffområde fick Sören Rieks en lucka att skjuta, och det gjorde han högt och hårt bakom Isak Pettersson.

IFK behövde börja trycka på för att få till en kvittering, men det var först när matchen gick in i den sista halvtimmen som jakten trappades upp och IFK lyckades komma till farligare chanser.

I den 81:e minuten ersattes Ísak Bergmann Jóhannesson av Pontus Almqvist, som gjorde sitt första allsvenska mål i slutskedet av förra matchen. Med fem minuter kvar flyttades Rasmus Lauritsen upp som forward – dessa två förändringar blev avgörande. I den 88:e minuten vann Lauritsen en luftduell och nickade ned bollen till Almqvist, som med en fin touch tog sig in i straffområdet och sköt in kvitteringen lågt via bortre stolpen.

IFK var nära att ta med sig alla tre poäng hem till Östergötland. Jonathan Levi sköt från distans och prickade stolpen, och på väg tillbaka träffade bollen Dahlins rygg istället för att hamna hos en hungrig Totte Nyman. Något mer mål blev det inte och poängen delades.

Matchfakta: Malmö FF – IFK Norrköping 1– 1 (1 – 0)
Målen: 1–0 (36′ Sören Rieks), 1-1 (88′ Pontus Almqvist)
Varning, IFK Norrköping: Eric Smith (59′). Malmö FF: Anders Christiansen (75′), Jonas Knudsen (84′).
Domare: Goran Pandzic.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Henrik Castegren, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson – ), Alexander Fransson (46), Eric Smith (76), Simon Thern – Ísak Bergmann Jóhannesson (81), Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.
Avbytare: Vladimir Sudar (mv), Christopher Telo, Ishaq Abdulrazak, Jonathan Levi (46′), Pontus Almqvist (81), Andreas Blomqvist (76), Manasse Kusu.

Nästa match: Torsdag 16/7 hemma mot Örebro SK klockan 19.00.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

 

Annonser