IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 februari, 2021

Sent insläppt mål gav oavgjort mot Elfsborg

IFK Norrköping spelade 3-3 mot Elfsborg hemma på Platinumcars Arena. “Det var högt tempo och lärorikt för oss”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

IFK Norrköping startade träningsmatchen med Oscar Jansson i mål, en trebackslinje bestående av Henrik Castegren, Linus Wahlqvist och Marco Lund, Kevin Alvarez och Christopher Telo på kanterna och Alexander Fransson och Dino Salihovic i mitten. Framåt startade Jonathan Levi, Samuel Adegbenro och Sead Haksabanovic.

Matchen startade med högt tempo och det var främst Elfsborg som hade hand om bollen. Utdelningen kom omgående då Rasmus Alm stötte in ett lågt inspel från kanten i krysset och gav bortalaget ledningen. IFK Norrköping tog sig in i matchen och framåt mitten av andra var det hemmalaget som förde spelet på offensiv planhalva. I den 20:e minuten kvitterade IFK Norrköping efter att Sead Haksabanovic och Samuel Adegbenro samarbetat. Sead satte fart med bollen centralt på Elfsborg planhalva och la ut bollen till Samuel till höger om honom. Samuel fintade skott, vek in i banan och drog till med vänsterfoten – bollen via försvarare och in i mål.

I den 33:e minuten vände IFK på matchen när Jonathan Levi åter igen gjorde ett fint mål. Elfsborg sjabblade med passningsspelet på egen planhalva och bollen hamnade hos Samuel. Han uppfattade snabbt att det fanns läge att sätta Levi fri i djupled. Levi tog vackert med sig bollen med klacken och rullade snyggt in 2-1 bakom Rönning i mål.

Strax innan halvtid var det Elfsborgs tur att kvittera. Dino Salihovic fick bollen på handen när han låg ned efter en duell utanför eget straffområde, och Samuel Holméns frispark styrdes via muren in i mål.

Under första delen av andra halvlek var bollen för det mesta på IFK:s planhalva när Elfsborg styrde spelet. IFK Norrköping återtog ledningen i den 69:e minuten när Sead Haksabanovic kallt rullade in 3-2, och därefter gjordes en mängd byten – bland annat debuterade Viktor Agardius – av IFK och då fanns ingen av spelarna som startade matchen kvar på planen. Det såg länge ut som att det unga laget som avslutade matchen skulle hålla undan för seger, men det sista som hände var att bollen studsade fram till en helt fri Jacob Ondrejka som från bara några meter kunde rulla in 3-3 bakom Julius Lindgren.

  • Det var högt tempo och lärorikt för oss, det är synd att vi inte vinner i och med att vi har resultatet när det är 20 sekunder kvar. Det finns mycket att ta med sig härifrån, precis som från matchen mot Hammarby, säger Rikard Norling.

Som inte hade förväntat sig att Elfsborg skulle kliva på så högt.

  • De valde att ligga väldigt nära oss, nästan man-man på centralt mittfält, och då handlar det för oss om att klara oss ur den första delen för att hitta de ytorna som fanns bakom. Vi känner i efterhand att vi kunde gjort det bättre och kommit förbi dem oftare, säger Rikard Norling.

De två träningsmatcherna är avklarade och nästa match är i Svenska Cupen mot GIF Sundsval..

Vad tar du med dig dit från dagens match? 

  • En match i högt tempo, vilket var bra för oss. Vi har verkligen rivstartat, vi har inte börjat mot lag från division 1 och Superettan utan vi har börjat med att möta två kanongäng. Det tror jag är en fördel.

Spelarna som började på bänken: Julius Lindgren, Abdulrazaq Ishaq, Carl Björk, Theo Rask, Maic Sema, Oliver Stefansson, Viktor Agardius, Emanuel Chabo, Fritiof Hellichius, Luks Maass, Anton Ståhl, Henry Sletsjöe.

 

Annonser