IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 februari, 2020

Sent avgörande gav vinst i säsongspremiären

Ett vårsoligt Östgötaporten och en seger i säsongens första träningsmatch – IFK Norrköping dam öppnande 2020 med en kontrollerade tillställning: “Jag tycker vi var det bättre laget i princip hela matchen och det är vi skapar flest matcher”, sa Alma Sjödahl efter 1–0 (0–0) mot Älvsjö AIK.

Efter en jämn och försiktig start från båda lagen var det IFK som vågade hålla i och fördela bollar bäst utan att för den delen hota ordentligt i den sista tredjedelen.
   Gästerna från Stockholm försökte men lyckades inte och Sofia Hjern hade det hyfsat lugnt i den första halvleken.
   Det hade också Älvsjös målvakt och det närmare tjugo minuter innan IFK och Mathilda Holmberg vaskat fram en chans – en chans som gav hemmalaget mersmak. Tio minuter senare hade både Alma Sjödahl och Lovisa Gustafsson avslut där båda var nära.
   0–0 i paus kändes rättvist trots att IFK fört och ägt det största av bollinnehavet.

Fyra byten i paus gav Sabina Ravnell, Filippa Karlberg och Molly Wiklander sina första IFK-minuter. I den första halvleken blev Mathilda Holmberg debutant.
   Senare var det dags för Frida Elofsson att göra samma sak efter en lång skadefrånvaro och på samma tema gjorde Alma Ekberg comeback efter sin knäskada.
   Efter en lite starkare Älvsjö-öppning hittade IFK tillbaka. Julia Nyström reflexräddade ett avslut tätt inpå och styrde bollen i ribban och innan det hade Lovisa Gustafsson chans att ge IFK ledningen.
   En ganska intetsägande och chansfattig halvlek såg ut att gå samma möte till ödes som den första, men IFK som visat sig vara starka på fasta situationer skulle bryta dödläget.
   I den första av två tilläggsminuter landade Filippa Karlbergs högerhörna hos Molly Wiklander som drog till på volley i höjd med straffpunkten. Ett samarbete i nyförvärv och en sen seger för IFK Norrköping dam.

En bra match för att vara den första för säsongen tyckte Alma Sjödahl efter slutsignalen.
   –Jag trodde de skulle ha lite fler chanser eftersom de ska spela i Elitettan men jag tycker vi hade kontroll.
   På vilket sätt kändes det inte som en typisk förstamatch?
   –Det kändes som en förstamatch med tanke på konditionen, haha. Men vi hittade varandra rätt bra för att inte ha spelat fullplan tillsammans. Det känns bra inför fortsättningen.
   Defensivt släppte inte IFK till speciellt mycket även om Älvsjö inte var helt ofarliga.
   –Vi hittar bra i djupled med mycket löpningar och defensivt jobbar vi ihop. Vi är ganska många kvicka och tekniska spelare så vi tänker likadant många gånger och det kommer bli bättre och bättre.
   Och det är skönt att vara igång?
–Verkligen, det är kul att det är igång. Det är lite roligare än att bara ha försäsong, log Alma Sjödahl.

Nästa träningsmatch för damerna är nästa lördag, den 29/2, hemma mot Hammarby kl. 12:o0.

Matchfakta
IFK Norrköping–Älvsjö AIK 1–0 (0–0)
Träningsmatch
Östgötaporten
Mål: 1–0 (91) Molly Wiklander
Varningar: –
Domare: Patricia Yacoub
IFK-laget: 1. Sofia Hjern (mv) (46′ 55. Julia Nyström) – 20. Irma Cajlakovič, 3. Clara Flenhagen, 24. Selma Cajlakovič, 2. Sara Hjelm (65′ 18. Alma Ekberg) – 19. Mathilda Holmberg (46′ 6. Sabina Ravnell), 21. Ebba Sjögren (46′ 27. Filippa Karlberg), 9. Filippa Sjöberg (74′ 4. Frida Elofsson) – 12. Ronja Karlsson Törnborg (46′ 8. Molly Wiklander), 15. Lovisa Gustafsson, 10. Alma Sjödahl.
Ej använda ersättare: –

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser