21 augusti, 2021

Sen uddamålsförlust mot Sundsvalls DFF

Trots en bättre slutperiod där IFK Norrköping hade trycket var det hemmalaget som efter en omställning gjorde matchens enda mål med två minuter kvar – det blev till slut en tung eftermiddag på NP3 Arena: “Vi förtjänar så mycket mer och fick tyvärr inte utdelning för det jobb och slit vi la ner”, sa Molly Wiklander efter 0-1 (0-0) mot Sundsvalls DFF.

Det märktes och det syntes att det var en match där båda lagen var måna om att inte åka hem tomhänta.
   En försiktig och trevande inledning innebar det till trots att spelet blev ganska böljande. Sundsvall och IFK ställde om på varandra i perioder som byttes ut mot ett lugnare spel på mittplan. Med det följde också en hel del fysiska dueller där framförallt hemmalaget ofta letade efter längre bollar bakom IFKs backlinje.
   IFK å sin sida försökte att hålla bollen på backen i uppspelen och lyckades också stundtals med det. De inlägg Sundsvall väl hittade nästan sökte sig varje gång till Sofia Hjern som tog hand om det mesta.
   Trots en del erövringar på mittplan kom IFK inte riktigt till sin rätt på sista tredjedelen.
   Det var mycket fram och tillbaka.
   Det dröjde till slutet av halvleken innan det hettade till.
   Lovisa Gustafsson slog en passning i djupet till Jennie Egeriis som han före sin försvarare, tog med bollen in och avslutade en bit utifrån. Bollen gick i en båge över hemmamålvakten Marie Nordlund och tog i ribban och ut.
   Bara ett par minuter senare var det Sundsvalls tur.
   Ebere Orji fick ett inspel från höger, blev fri och fick iväg ett avslut som gick över Hjern och underkanten av ribban innan Hjern kunde ta bollen.

Till den andra halvleken var det IFK som greppade taktpinnen och försökte flytta upp spelet. Det fanns fler spelare på offensiv planhalva och anfallen blev därefter också något längre än i den första halvleken.
   Nästan omgående hittade IFK ett par bra inlägg som dessvärre inte gav utdelning.
   Sundsvall hotade med omställningar där Hjern gjorde både en och två räddningar.
   Närmast dittills, efter en timmes spel, var Sundsvall och Orji som hittade ett inspel som Irma Cajlakovic täckte.
   Annars var det fortsatt böljande och fram och tillbaka i en halvlek som öppnade upp sig mer och mer. Med kvarten kvar var det IFK som gjorde en kraftansträngning för att nå ett ledningsmål och tre poäng.
   Juulia Grönlund hade en farlig nick – men annars var det IFK som skapade längre anfall och hade mer bollinnehav. Men som i den första halvleken saknades det en slutprodukt.
   Molly Wiklander väggspelade sig till en målchans.
   Camilla Olssons curlade avslut gick precis över.
   Emma Engströms skott likaså.
   Istället var det Sundsvall som ställde om. Grönlund tog sig förbi på högerkanten och avslutade intill den första stolpen och satte dit ledningsmålet, 1-0.
   IFK försökte hitta ett sista tryck, skapade ett par halvchanser men kom aldrig närmare än så.
   Det blev en otrolig tung förlust i Sundsvall.

Molly Wiklander hoppade in med dryga 20 minuter kvar av den andra halvleken och hade bland annat ett fint kombinationsspel med Emelie Johansson – en chans som avstyrdes i sista sekund av hemmamålvakten.

• Det hade lika gärna kunnat gå åt båda hållen. Stundtals var vi bra och vi kämpar på i plus 90 minuter. Men överlag tycker jag vi som lag gör en bra insats och sliter in i det sista, sa Molly när hon summerade matchen.
  • Vi fick lite tryck på dem men det saknades aggressivitet i boxen och sista tredjedelen. Vi kommer närmare mål för varje match men inte till tillräckligt klara målchanser.

Vad var det som saknades idag?

• Spelet i sista tredjedelen. Vi har för få skott på mål och är inte tillräckligt bra i den avgörande passningen. Det leder till att det inte blir några farliga målchanser. Vi gör lite slarviga misstag som tyvärr straffar oss.

Tabellmässigt innebär det att Sundsvall gick om IFK och tog över elfteplatsen i Elitettan. Ner till Bollstanäs och Borgeby är det nio respektive tio poäng – två lag som IFK har kvar att möta.
   Trots självkritiken håller hon och IFK huvudet högt.

• Det är många omgångar kvar och vi kämpar på. Vi har fortfarande mycket kvar att spel om, sa Molly Wiklander.

Sundsvalls DFF-IFK Norrköping 1-0 (0-0)
Elitettan (16:26)