24 oktober, 2022

Sen kvittering resulterade i delad poäng i Värnamo

IFK Norrköping hade länge en 1-0-ledning i Värnamo. Men en sen kvittering av hemmalaget resulterade i en poäng.

IFK Norrköping satte 0-1-målet i den 14:e minuten genom Laurent Shabani assisterad av Daniel Eid. Ledningen höll sig fram till 89:e minuten när Värnamos Marcus Antonsson kvitterade. 1-1 stod sig till slutsignal och lagen fick med sig en poäng var.

•  Jag vet inte var man ska börja. Vi gör en okej första halvlek och ett fint mål. Vi försvarar oss bra i flera lägen fram till 89:e minuten. Det är ett sjukt mål vi släpper in. Det är helt otroligt. Nu fick vi i alla fall en poäng och vi vet inte var den poängen tar oss. Det är två matcher kvar och vi behöver en poäng till för att lösa det, säger Oscar Jansson efter matchen med en suck.

Ytterligare ett tungt bakslag i slutminuterna gav en tung känsla på Finnvedsvallen för de som sympatiserar för IFK Norrköping – vilket Jansson underströk.

• En poäng är bättre än noll och nu fick vi en poäng mer än vad Varberg fick som ligger på kval. Men det känns inte bra ändå. Jag tror aldrig jag haft ett så här prövande och krävande år. Så mycket som vi slår oss i ansiktet gång på gång. Vi har ändå rest oss varje gång så jag är övertygad om att vi reser oss igen. Jag lider med alla som identifierar sig med IFK Norrköping. Det är jävligt tungt och får vara jävligt tungt nu. Jag är så glad över att de ändå är med oss här idag. De är säkert trötta på att jag säger det men på något sätt får vi inte ge upp. Vi kämpar vidare och vi vet att de kämpar för oss varje gång. Tillsammans ska vi nå över mållinjen, säger han.

Hur är det mentala?

• Jag tycker inte det är mentalt idag utan det är bara ett sjukt mål de får. Vi gör det bra i en överlevnadsmatch i 89 minuter. Jag kan inte klanka ner på att någon inte försöker eller arbetsinsatsen. Just nu känns det bara sjukt att vi inte vinner den här matchen, avslutar Jansson.

Värnamo – IFK Norrköping: 1-1.

Målen: 0-1 Laurent Shabani 17´, 1-1 Marcus Antonsson 89´.

Gula kort, IFK: Oscar Jansson, Godswill Ekpolo.

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist Egnell, Marco Lund, Anton Eriksson, Godswill Ekpolo – Ari Skúlason, Arnór Traustason (77´), Jacob Ortmark – Daniel Eid, Jonathan Levi, Laorent Shabani (67´).

Avbytare:  Wille Jakobsson, Egzon Binaku, Frithiof Hellichius, Maic Sema (77´), Andri Gudjohnsen, Darrell Kamdem Tibell, Christoffer Nyman (67´).