30 juni, 2019

Sen hemmaförlust mot Sirius

IFK Norrköping tryckte på för ett ledningsmål för att utnyttja sitt spelövertag. Istället kom ett sent avgörande från gästerna.
–Det är tungt och en stor besvikelse, sa IFK-kaptenen Alexander Fransson efter 0–1 (0–0) mot IK Sirius.

Sommarvärmen gjorde entré över Norrköping och Östgötaporten och det var därför en ganska så avvaktande start från båda lagen där IFK Norrköping ägde bollinnehavet.
   Sirius satte presslinjen lågt, såg till att ligga rätt i försvarsspelet och gav inte hemmalaget några extra centimeter att arbeta på.
   IFK rullade runt och letade utan att skapa de där riktigt farliga chanserna för att göra mål.
   Jordan Larsson försökte, Kalle Holmberg försökte, Simon Skrabb försökte – Sirius-försvaret gjorde det svårt för IFK som bara kom till halvchanser.
   I den 36e matchminuten kom halvlekens vassaste chans. Alexander Fransson tog sig fram i straffområdet, sköt och tvingade Lukas Jonsson till både en och två räddningar.
   Då kändes det som att övertaget snart skulle kunna få utdelning trots trots att Sirius ett par gånger stuckit upp utan att för den delen hota Isak Pettersson. Men 0–0 stod sig.
   –Vi för matchen från första halvlek – de har några omställningar men jag tycker ändå vi har kontroll, beskrev Alexander Fransson matchens första 45 minuter.

Den andra halvleken startade på samma sätt som den första slutade: Med fördel IFK i bollinnehav och ett försvarande Sirius. Men inte heller efter pausvilan ville det sig i den sista tredjedelen. Det var fortsatt chanser som inte riktigt blev till några chanser och ett hemmalag som försökte både centralt och via kanterna.
   Gästernas målvakt Lukas Jonsson parerade både Totte Nymans läge, Gudmundur Thorarinssons avslut från distans och Jordan Larssons skott vid straffområdeslinjen.
   Med timmen spelad började pressen ebba ut och ett kryss började mer och mer se ut som ett möjligt resultat.
   Philip Haglund provade en gång efter ett spel snett inåt bakåt där Isak Pettersson med en snabb reflex styrde bollen till hörna.
   Samme Haglund provade därefter en andra gång men nicken smet precis utanför.
   Tredje gången fick han utdelning. Anfallaren fick bollen centralt i straffområdet och satte bollen direkt och högt.
   0–1 och en tung känsla över Östgötaporten.

Det var en besviken IFK-kapten som summerade matchen efteråt.
   –Vi försöker i andra också och vi är inne i en bra period där. Vi trycker på och det är sista tio de skapar chanser och då får de in målet också. Vi visste att de skulle stå lågt och det gjorde dem – det är alltid svårt att möta sådana lag men vi måste bli bättre på att få hål på dem, sa Alexander Fransson.
   Vad är det ni behöver förbättra?
   –Vi måste ha mer rörelse, högre bolltempo och pumpa in bollar – de faktorer vi pratar om. Inte gröta så mycket i mitten utan spela ut på kanterna för att komma två mot en där och få in bollen i boxen så de får jobba.
   Istället tog gästerna från Uppsala alla tre poäng och IFK fick inte den utdelning de hoppats på.
   –Tyvärr lyckas vi inte med det fullt ut men nu ska vi stänga den här matchen och gå vidare till nästa. Luften går lite ur en men man kan inte tänka på det för mycket heller, sa Alexander Fransson.

IFK Norrköping–IK Sirius 0–1 (0–0)
Allsvenskan 13:30