IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 april, 2019

Sen DIF-kvittering gav bara en IFK-poäng

De tre poängen var inom räckhåll, men en övertidskvittering av Erik Berg förstörde glädjen hos IFK-spelarna. “Det är klart att det var tungt för oss”, suckade IFK:s målskytt Simon Skrabb efter 1–1 (0–1) på Tele2 Arena.

I den 91:a minuten satsade Djurgården hårt och forcerade allt på ett kort. Det gav också utdelning och såg till att laget fortfarande är obesegrat i årets allsvenska.
      Surt för bortaspelarna som var nära att besegra serieledarna.
      – Tungt att vi släppte in det målet, men samtidigt så blev vi rejält överkörda i andra halvlek där vi blev väldigt passiva efter vårt mål och det var som att vi slutade spela fotboll efter det och det har jag svårt att begripa varför, frågade sig Simon Skrabb utanför omklädningsrummet inne i katakomberna på Tele2.
      Det stora IFK-hjärtat som samtliga spelare plockade fram höll sånär på att räcka, i kombination med målvakt Petterssons storspel.
      – Ja, det är klart att det är något som förväntas av oss och det är något vi måste göra i varje match om vi ska vinna matcher i Allsvenskan. Isak storspelade ju och vi vann mycket dueller inne i boxen och det såg solitt ut framför eget mål. Men som sagt: Får de stå och mata så kommer läget dyka upp förr eller senare, menade Skrabb.
      Före paus hade IFK desto mer att säga till om förutom målet.
      – Då tyckte jag att vi var väldigt mycket bättre när vi spelade boll och skapade chanser. Sen blev vi passiva och hade svårt att få till längre anfall. Jag vet inte varför, men det låste sig, ansåg IFK:s nummer tio.
      I den 68:e minuten var IFK millimeter från 2–0 när Tommi Vaiho fick ut fingertopparna på Simon Therns hårda långskott.
      Bollen tog i ribban och ut…
      – Ja, det är klart att 2–0 där hade varit väldigt förlösande, men det är som det är, sa Skrabb och tittade ner i golvet.
      Detta var finländarens första start för året efter skadan.
      – Jag tyckte det kändes bra. Jag vann dueller och fick göra ett mål som sagt. Sen är det klart att man efter en längre tids skadefrånvaro kanske inte orkar i 90 minuter, för bensinen tog slut lite. Nu är det bara att ladda om till söndag.
      Målet var i alla fall fotbollsgodis för alla tillresta IFK-supportrar.
      – Det var Sead som utmanade där så det gällde för mig att hitta en fri yta i boxen och det gjorde jag och sen var det bara att förvalta läget, beskrev Skrabb.
      Vars förmåga att vara på rätt plats vid rätt tid kommer bli viktig.
      På söndag väntar ett härligt möte mot Malmö FF på Östgötaporten.

Matchfakta: Djurgårdens IF – IFK Norrköping 1 – 1 (0 – 1)
Målen: 0–1 (40) Simon Skrabb, 1–1 (91) Erik Berg.
Varningar, DIF: Erik Berg (36) och Mohamed Buya Turay (74). IFK: Simon Skrabb (56).
Domare: Mohammed Al-Hakim.
Publik: 11 246.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Lars Krogh Gerson – Ian Smith, Sead Haksabanovic (53), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – Kalle Holmberg (82), Simon Skrabb (70).
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Johannes Vall (82), Egzon Binaku, Andreas Blomqvist (53), Alexander Jakobsen (70).

Foto: Andreas L Eriksson och Maxim Thoré/Bildbyrån

Annonser