IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 maj, 2022

Selma Cajlakovič inför bortamatchen mot Växjö, “Stort självförtroende och taggade på match!”

Den efterlängtade första hemmasegern för säsongen kom äntligen för IFK:s damlag när de slog Gamla Upsala 2-1. Siktet är nu inställt på bortamatchen mot Växjö DFF och den tredje raka segern.

Damernas första hemmaseger bärgades i 2-1 matchen mot Gamla Upsala, en viktig trepoängare för att hänga med i toppstriden. Även en viktig vinst för självförtroendet, första halvlek visade IFK prov på sitt snabba passningsspel medan de tvingades bli alltmer fysiska i andra halvlek. Att visa prov på styrka och vinna trots att matchbilden inte är den förväntade har gjutit mod i damerna som nu ser fram emot bortamatchen mot Växjö DFF. Selma Cajlakovic spelade samtliga minuter i den senaste vinsten och ger oss insyn i förberedelserna mot Växjö.

  • Vi har en väldigt positiv känsla i laget just nu, träningsveckan har varit väldigt bra hittills med ett högt tempo. Vi har ett stort självförtroende och är taggade på match!

Kommande motståndaren Växjö DFF åkte ensamt ur Damallsvenskan förra året, i denna säsong av Elitettan har de fortfarande inte förlorat men kryssat en hel del och ligger i skrivande stund på en tredjeplats. Två poäng före IFK Norrköping Selma ger sin syn på vad det är för lag de ska möta och hur de ska ta sig an motståndarna.

  • Vet att de åkte ur Allsvenskan och att det blir tufft, de har bra tekniska spelare på alla positioner
  • Vi ska fokusera på vårat spel, spela på ett och två. Ta med oss denna veckas träning och våra vinster in i matchen mot Växjö.

Fem av de nio målen som Växjö har gjort denna säsong har kommit från en ny spelare för klubben, Hanna Stokki med förflutet i Djurgården. Cajlakovic svarar på frågan om en sådan enskild målskytt tas i beaktning inför matchen.

  •  Det är inget vi tänker särskilt på, det handlar om att göra försvarsjobbet som ett helt lag. Flytta oss gemensamt och falla och gå upp tillsammans.

Växjö DFF – IFK Norrköping: Elitettan,  14/5 klockan 15.00, Visma Arena

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser